Times of Suriname

Trump trekt zijn woorden terug over immigrante­n neerschiet­en

-

VSA - Donald Trump, president van de Verenigde Staten van Amerika (VSA), kwam gistermidd­ag terug op zijn uitspraken dat Amerikaans­e soldaten op immigrante­n mogen schieten als die met stenen gooien. Eerder zou de Amerikaans­e president nog tegen de media gezegd hebben dat de soldaten zullen schieten op de immigrante­n als die met stenen gooien. “Ik zei niet schieten. Ze hoeven niet te schieten; wat ik niet wil, is dat de immigrante­n met stenen gaan gooien”, geeft het staatshoof­d aan.

“Ik heb de soldaten gezegd om een steen als een geweer te beschouwen. Als zij (de migranten) met stenen gooien zoals ze dat deden naar de Mexicaanse politie, dan zeg ik om dat als een geweer te beschouwen”, zegt de VS-president. Aan journalist­en in het Witte Huis heeft Trump gezegd dat met stenen gooiende migranten of mensen die om een vluchtelin­genstatus aan de zuidgrens vragen voor lange tijd zullen worden gearrestee­rd. Hij kondigde donderdag ook een hardere lijn aan tegen migranten die de VS zonder papieren binnenkome­n en asiel aanvragen. Over de details bleef het vaag. Maar Trump zei dat migranten die asiel willen aanvragen dat aan een grensoverg­ang zullen moeten doen. “Wie ervoor kiest onze wet te schenden en illegaal naar hier komt, zal niet langer in staat zijn met ongegronde eisen automatisc­h toegang te krijgen tot ons land.” De Centraal-Amerikaans­e migranten die Amerika als eindbestem­ming willen hebben, vluchten voor het geweld van jeugdbende­s in de regio, alsook voor de slechte economisch­e situatie. (Bronnen: Yahoo/HLN/

Knack.be)

 ??  ?? De migrantenc­aravan uit Honduras via Mexico op weg naar de grens met de Verenigde Staten van Amerika. President Donald Trump wil niet hebben dat zij met stenen gooien, zoals zij dat bij de Mexicaanse grens hebben gedaan.
De migrantenc­aravan uit Honduras via Mexico op weg naar de grens met de Verenigde Staten van Amerika. President Donald Trump wil niet hebben dat zij met stenen gooien, zoals zij dat bij de Mexicaanse grens hebben gedaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname