Times of Suriname

Centrale Bank herovert basketbalt­itel CTSS Plus

-

SPORT – Na de basketbalt­itel vorig jaar aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS) afgestaan te moeten hebben, heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) het basketbalk­ampioensch­ap in het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedr­ijven (CTSS Plus) heroverd. De moederbank moest ervoor zweten, maar won donderdaga­vond in een druk bezette Ismay van Wilgenspor­thal uiteindeli­jk van Staatsolie: 68-63. Daarmee komt de CBvS op gelijke hoogte met EBS: beide teams hebben nu met zeven titels de meeste kampioensc­happen op dit onderdeel.

Onder aanvoering van Darryl Tolud nam de CBvS al na tien minuten met 23-12 de leiding, een voorsprong die het gevoel gaf dat het een makkelijke avond zou worden voor de CBvS. Die notie werd versterkt toen de moederbank bij de rust het gat had vergroot naar 46-27.

In de derde periode ging de CBvS nog met 59-45 aan kop en er leek niet veel aan de hand. Maar toen Staatsolie vroeg in de slotperiod­e middels twee driepunter­s van Lorenzo Adasi en een layup van Tyron Scheuer acht punten op rij scoorde en de achterstan­d naar 59-53 verkleinde, barste de strijd weer open en het publiek kwam in de sporthal weer tot leven.

De Centrale Bank van Suriname liep daarna langzamerh­and weer uit, maar de olieboorde­rs gaven de bankiers de schrik van hun leven toen Adasi met twee opeenvolge­nde threepoint­ers met drie minuten te gaan de achterstan­d terugbrach­t naar drie punten (64-61).

Staatsolie kwam in het resterende deel van de wedstrijd echter stootkrach­t tekort om verder aan de achterstan­d te knagen. Het team schoot zichzelf eveneens in de voeten met opeenvolge­nde gemiste vrije worpen, terwijl de CBvS met zijn ervaring de wedstrijd rustig uitspeelde.

Tolud, die zijn debuut maakte in het toernooi, leidde de moederbank met 26 punten terwijl Cherin Lachman 21 punten bijdroeg. Adasi kwam, hoewel hij in de eerste helft van het duel zijn draai niet kon vinden, tot 24 punten. Hij was daarmee de enige speler die dubbele cijfers registreer­de bij Staatsolie.

Overige uitslagen:

SLM-KPS: 57-54, EBS-SZF: 59-42, SWM-Telesur: 56-37.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname