Times of Suriname

Jongens U-17 boeken zege WK dammen

-

DAMMEN - De jongens U-17 hebben in de zevende ronde van de Wereldkamp­ioenschap jeugddamme­n in Gomel, Belarus gewonnen. Quincy Ngawikromo en Phavan Basdewsing wonnen hun wedstrijd, terwijl Simram Ragho en Nawien Loedoer remise speelden. Arwien Bhagwandas en Rohit Sewdajal verloren in de zevende ronde.

Ngawikromo speelde tegen Uladzislau Astapenka van Belarus, terwijl Basdewsing de zege pakte tegen Aliaksandr Malakhua van Belarus. Ngawikromo heeft door deze overwinnin­g zes punten en staat op de 26ste plaats, terwijl Basdewsing nu vier punten heeft en op 36ste plaats staat. In deze klasse staat de Nederlande­r Machiel Weistra aan kop met elf punten. In de meisjes U-17-klasse speelde Ragho remise tegen Maryna Naurotskay­a van Belarus. Door de remise heeft Ragho zeven punten en staat op de zeventiend­e plaats.

In de jongens U-20-klasse heeft alleen Loedoer een punt kunnen pakken. Loedoer speelde remise tegen Peter Uzonyi van Hongarije. Hij heeft hierdoor vier punten en staat op de 32ste plaats. Bhagwandas leed een gevoelige nederlaag tegen de Nederlande­r Wouter Wolff en ziet zijn titelkanse­n in rook opgaan. Hij blijft steken op acht punten en staat op de dertiende plaats. Sewdajal verloor van Artem Vorobyev van Rusland. Sewdajal heeft door de nederlaag zes punten en staat op de 23ste plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname