Times of Suriname

Drie punten binnen voor Leo Victor

-

VOETBAL - Leo Victor heeft de openingswe­dstrijd in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond gewonnen. Donderdag werd SNL in het Essedstadi­on verslagen met 3-1. Gilberto Cronie, Albert Nibte en Kareem Kwassie scoorden voor Leo Victor, terwijl Renzo Akrosie het enige doelpunt van SNL maakte. Leo Victor was vanaf het begin veel beter dan zijn tegenstand­er en kreeg ook heel vroeg de beste kansen. Maar de spelers van Leo Victor waren niet koelbloedi­g genoeg. Leo Victor bleef aanvallen en in de zestiende minuut werd de score geopend. Na balverlies bij SNL was het Cronie die het eerste doelpunt binnenscho­ot: 1-0. Leo Victor bleef aanvallen, maar kon het tweede doelpunt niet maken. SNL begon meer grip te krijgen op de ontmoeting en in de 24ste minuut maakte Akrosie gelijk. Uit een voorzet nam hij de bal direct op zijn voet en doelman Kevin Pandoi van Leo Victor had geen schijn van kans: 1-1. Dit werd ook de ruststand, ondanks dat beide vereniging­en kansen kregen om een tweede doelpunt te maken.

In de tweede helft kwam Leo Victor weer fris opdagen en opende vanaf het begin weer een fel offensief op het doel van SNL. Na zeven minuten spelen in de tweede helft was het Nibte die het tweede doelpunt maakte voor Leo Victor: 2-1. Hierna kregen SNL en Leo Victor genoeg kansen, maar Kwasie gelukte het om het net te vinden. Kwasie scoorde in de 77ste minuut, nadat hij negen minuten eerder op het veld kwam voor Saviero Gazon. Aan deze score kwam er geen veranderin­g meer.