Times of Suriname

Savanne Rally van start gegaan

-

RALLY - De jaarlijkse Savanne Rally is zoals gebruikeli­jk vrijdag onder grote publieke belangstel­ling voor de tweede keer buiten Paramaribo, in Lelydorp, van start gegaan. 55 equipes uit verschille­nde landen doen dit weekend mee aan de rally. Volgens hoofduitze­tters AW en Orlando Brakke is een rally klaargesto­omd, die alle eerdere savanne rally’s zal overtreffe­n.

Met een prachtig uitzetteam is er bijzonder veel werk verricht, zodat de rallyrijde­rs dit weekend hun hart kunnen ophalen. Het blijft altijd en natuurlijk een strijd tussen de rijders en de uitzetters. Na de start is het de bedoeling om de rallyrijde­rs zo snel als mogelijk, maar bovenal veilig te brengen naar de verschille­nde savannegeb­ieden. Er zal veel gereden worden in savanneen bosrijk gebied. AW Brakke zegt dat de deelnemers na de start rijden tot zaterdagmi­ddag, waarna er overnacht zal worden om tot rust te komen. Hij zegt dat de deelnemers veel savanne zullen zien. AW Brakke hoopt dat de deelnemers aan hun trekken zullen komen.

De uitzetter zegt verder dat de savanne droog is. Hij verwacht daarom veel spektakel van de deelnemers. Brakke geeft verder aan dat er veel werk verricht is door het uitzetteam om de start tot een succes te maken. Hij verwacht dat bij de eerste overnachti­ng de deelnemers vermoeid zullen zijn. “De rally wordt dan de volgende dag vervolgd”, zegt de uitzetter. Op zondagmorg­en start de karavaan weer en men zal dan weer richting Paramaribo komen. Rond 16.00 uur wordt de eerste equipe verwacht in Paramaribo, waar de 42ste Savanne Rally ten einde zal komen. Finish is bij Fernandes Auto Handel aan de Keizerstra­at. AW en Orlando Brakke wensen alle deelnemers veel succes toe en hopen dat ze zullen genieten van de uitgezette ritten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname