Times of Suriname

Wedstrijde­n Santos en Flora uitgesteld

-

VOETBAL – De wedstrijde­n van Santos (eerste divisie) en Flora (tweede divisie) gaan dit weekend niet door. Dit besluit is door de rechter genomen. Flora heeft de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) en Santos voor het gerecht gesleept.

De zaak werd gisteren op de rol geplaatst, maar aangezien de advocaat van de SVB momenteel uitlandig is, heeft de rechter besloten op hem te wachten. In afwachting van de advocaat van de SVB heeft de rechter besloten dat betrokken partijen niet in actie komen. Wanneer de advocaat van de SVB terug is, zal de zaak weer op de rol worden geplaatst.

Flora en Santos speelden op 28 april tegen elkaar in de tweededivi­siecompeti­tie van de SVB, maar de ontmoeting liep rond de 80ste minuut uit de hand. Er ontstond een handgemeen tussen de doelman van Flora en Theodoor Dors van Santos. De aanvaller van Santos kwam hard tegen de doelman van Flora aan en hij bleef op de grond liggen. Xaviero Perk, aanvoerder van Santos, probeerde de twee uit elkaar te halen, maar ook de aanvoerder van Flora en andere spelers van beide partijen bemoeiden zich hiermee. Toen partijen gekalmeerd waren, kregen de doelman van Flora en Perk de rode kaart. Toen Perk naar de tribunes liep, werd hij aangevalle­n door de supporters van Flora. Enkele supporters van Santos bemoeiden zich ook hiermee, waarop de arbiter de wedstrijd affloot. Flora stond op dat moment voor met 2-1. De SVB strafte beide vereniging­en met -3 punten en de resterende minuten zijn niet gespeeld. Flora tekende hoger beroep aan, maar er is geen uitspraak gekomen in de zaak. De zaak was al eerder op de rol, maar toen was het bestuur van de SVB niet voltallig. De zaak is hierna steeds verschoven, totdat Flora bij de loting zag dat Santos zal spelen in de eerste divisie. Dit schoot Flora in het verkeerde keelgat en de vereniging spande een rechtszaak aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname