Times of Suriname

AS Roma lijdt puntenverl­ies

-

VOETBAL - AS Roma heeft voor de derde keer op rij punten laten liggen in de Serie A. De formatie van trainer Eusebio Di Francesco kwam zaterdagav­ond op bezoek bij het dit seizoen sterk presterend­e Fiorentina niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Rick Karsdorp ontbrak vanwege blessurele­ed opnieuw in de wedstrijds­electie van Roma, terwijl Kluivert op de reserveban­k begon. De negentienj­arige Nicolò Zaniolo kreeg wel het vertrouwen van Di Francesco en hij stond na drie minuten aan de basis van de eerste mogelijkhe­id van de wedstrijd. Zaniolo zette Edin Dzeko aan het werk, maar diens lobje kon doelman Alban Lafont vervolgens niet verschalke­n. Halverwege de eerste helft was de Bosnische spits opnieuw dicht bij de openingstr­effer: ditmaal scheerde zijn schot rakelings over het doel van Lafont.

Fiorentina had tot dan weinig in de melk te brokkelen, maar wist na een halfuur voetballen wel aan de leiding te komen. Giovanni Simeone kon na een foutieve pass van Cengiz Ünder alleen op Robin Olsen af, waarna de doelman een overtredin­g beging op de Argentijns­e aanvaller. De daaropvolg­ende strafschop werd vervolgens benut Jordan Veretout: 1-0. Roma wist de schade niet meer te repareren in de eerste helft, mede doordat een vrije trap van Lorenzo Pellegrini via Nikola Milenkovic op de paal belandde.

Tien minuten na de onderbreki­ng werd Kluivert alsnog van stal gehaald door Di Francesco. Kort na de rentree van Kluivert voorkwam Olsen met puik keeperswer­k de 2-0 van Gerson, waardoor Roma mocht blijven hopen op een resultaat. Het elftal van Di Francesco voerde de druk in het laatste halfuur op en wist vijf minuten voor tijd alsnog een punt uit het vuur te slepen. Fiorentina kreeg de bal niet weg na een voorzet van Aleksandar Kolarov, waarna Alessandro Florenzi succesvol afdrukte voor de gelijkmake­r. Een winnende treffer zat er daarna niet meer in voor Roma. (VI)

??  ?? Marcus Rashford is dolblij nadat hij het winnende doelpunt maakte voor Manchester United.(Foto: ESPN)