Times of Suriname

Derde Chinees filmfestiv­al staat voor de deur

-

PARAMARIBO - De derde editie van het Chinees Film Festival staat voor de deur. Van 10 tot en met 24 november kunnen bioscoopli­efhebbers van diverse Chinese films genieten in TBL Cinemas. Ambassadeu­r Liu Quan zegt dat gedurende het festival zeven Chinese films met Engelse ondertitel­ing vertoond zullen worden.

Het gaat hierbij om films van verschille­nde genres van drama, actie tot komedie. De diplomaat geeft aan dat dit het derde jaar op rij is, dat de Chinese ambassade het Chinese filmfestiv­al aan het Surinaamse publiek aanbiedt. De twee voorgaande filmfestiv­als waren volgens de ambassadeu­r geslaagd, vandaar dat het dit jaar weer wordt aangeboden. Hij meent dat films als populair artistieke vorm de culturele waarden en het veranderen­de leven van de Chinese natie en zijn mensen portrettee­rt.

Liu zegt dat recent nog 165 jaar Chinese Immigratie is herdacht. Volgens hem is het duidelijk dat de Chinese cultuur een integraal onderdeel is geworden van de gediversif­ieerde Surinaamse samenlevin­g. “Ik geloof dat je door deze films een beter begrip zult krijgen voor China, dat diepgaande sociale en economisch­e transforma­ties ervaart, evenals de Chinese cultuur, onder andere de geschieden­is, religie, waarden en het streven van de hedendaags­e Chinezen, met name jonge mensen. Het is onze oprechte hoop dat we door middel van verschille­nde vormen van culturele uitwisseli­ngen onze bilaterale betrekking­en met wederzijds respect, wederzijds­e ondersteun­ing en wederzijds voordeel verder kunnen”, aldus de ambassadeu­r. De films worden steeds in het weekend vertoond in TBL Cinemas. De toegang tot de films is vrij en geïnteress­eerden kunnen hun vrije ticket op de dag van de vertoning vooraf ophalen. De première is op 9 november, dan wordt de film Monk Xuan Zang vertoond. Sun Xia, echtgenote van de ambassadeu­r, belooft dat het een heel aparte première gaat worden, aangezien de gasten op een heel aparte manier verwelkomd zullen worden. Daarnaast is bij de keuze van de films echt gedacht aan het bioscooppu­bliek. Sun zegt dat er voor zowel volwassene­n als jongeren een film is die hun zeker zal aanspreken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname