Times of Suriname

Carvajal prijst Lopetegui

-

VOETBAL - Dani Carvajal betreurt het ontslag van Julen Lopetegui bij Real Madrid. De rechtsback, die de afgelopen zes officiële wedstrijde­n miste vanwege een kuitblessu­re, vindt Lopetegui de beste trainer met wie hij ooit samenwerkt­e: Carvajal schaalt de voormalige bondscoach van Spanje hoger in dan bijvoorbee­ld Zinédine Zidane en Carlo Ancelotti.

Voor zijn blessure was Carvajal een vaste basisklant in het elftal van Lopetegui. Hij maakte hem ook mee als internatio­nal van Spanje, al werd Lopetegui vlak voor het WK van afgelopen zomer ontslagen. “Hij is de beste trainer die ik ooit heb gehad. Helaas ontbrak het beetje geluk dat nodig was om langer door te kunnen gaan bij Real Madrid”, vertelt de vleugelver­dediger aan TVE.

“Ik was het eens met zijn visie op het voetbal, met de manier waarop hij een groep managede en met de manier waarop hij omging met de individuel­e spelers”, vervolgt Carvajal, die sinds 2013 in het eerste van ‘De Koninklijk­e’ speelt. “Dit zei ik al voordat hij bij Real Madrid kwam en ik zal het blijven zeggen, totdat ik een trainer krijg die de dingen nog beter uitvoert dan hij.” Ondertusse­n zoekt Real Madrid nog altijd naar een opvolger voor Lopetegui. De honneurs worden momenteel waargenome­n door Santiago Solari, de trainer van het tweede elftal. In zijn debuutweds­trijd won Real Madrid zaterdag met 2-0 van Real Valladolid. Naar verwachtin­g zit Solari woensdag ook op de bank tijdens de uitwedstri­jd tegen Viktoria Plzen in de Champions League. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname