Times of Suriname

CBvS overall winnaar CTSS Plus toernooi

-

SPORT Het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedr­ijven (CTSS Plus) is zaterdagav­ond officieel in de Vereniging Officiers Sociëteit (VOS) afgesloten met een afterparty. Na de prijsuitre­iking konden de acht deelnemend­e bedrijven de benen losgooien. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) werd wederom overall winnaar.

Het Telecommun­icatiebedr­ijf Suriname (Telesur) en het Korps Politie Suriname (KPS) leken aan het begin om de hoofdprijs te zullen strijden, maar de financiële instelling sloeg in de slotfase toe. De ‘motor’ van de CBvS kwam na winst van het onderdeel dammen pas goed op gang.

Bij de onderdelen troefcall, slag en volleybal drong de moederbank door tot de winnaarsro­nde, waarna de bankiers de ereprijzen bij voet, basket en zaalvoetba­l wisten te veroveren. KPS won op de slotdag van Telesur bij het onderdeel slagbal en bezet de tweede plaats.

“Dit is een prestatie, maar ook loon naar werken, want wij hebben kwaliteit in huis gehaald om dit doel te bereiken en als je je doelstelli­ng haalt, dan mag je best tevreden zijn” aldus CBvSsportc­ommissieli­d Stefano Eudoxie. De voorbereid­ingen richting het evenement verliepen niet altijd naar wens. “Mensen zitten namelijk met hun werkzaamhe­den en was het moeilijk om iedereen bij elkaar te krijgen.” Naarmate het toernooide naderde, kwam de motor op gang bij de tweevoudig­e winnaar. “Het is dan een voldoening als je met alle stress en hoofdpijn dit resultaat kan behalen.”

Bijzonder waren de overwinnin­gen bij veld en zaalvoetba­l. De bankinstel­ling won beide onderdelen voor de eerste maal sinds haar deelname aan dit toernooi. “Dit resultaat was verrassend, maar ook met slagbal mogen wij tevreden zijn, want na lange tijd zijn wij in de winnaarsro­nde beland.” Volgens Eudoxie was winst of hoge eindrangsc­hikking bij deze sportonder­delen cruciaal voor het binnenhale­n van de overallpri­js. Kampioen worden is altijd een heerlijk gevoel, maar kampioen blijven ‘is eigenlijk de challenge die ons nu te wachten staat.’

Eindrangsc­hikking klassement:

overall

1. CBvS 570 punten, 2. KPS 448 punten, 3. Telesur 435 punten, 4. SLM 310 punten, Staatsolie 301 punten, SWM 291 punten, SZF 276 punten, EBS 274 punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname