Times of Suriname

Djokovic officieel terug op nummer éénpositie

-

TENNIS Novak Djokovic mag zich sinds gisteren weer officieel nummer één van de wereld noemen. De Serviër lost Rafael Nadal af als aanvoerder van de gisteren verschenen ranglijst, waarop Robin Haase drie plaatsen zakte.

Afgelopen woensdag werd al duidelijk dat de 32jarige Djokovic de nummer éénpositie zou heroveren, want Nadal meldde zich toen met een buikblessu­re af bij het Masterstoe­rnooi in Parijs. Op het prestigieu­ze toernooi reikte Djokovic tot de finale, waarin hij zondag verrassend verloor van de Rus Karen Kachanov. De Serviër, die weer helemaal terug is na blessurele­ed, bleef daardoor steken op een reeks van 22 zeges.

Djokovic was twee jaar geleden voor het laatst aanvoerder van de wereldrang­lijst. Op 6 november 2016 moest hij die plek afstaan aan Andy Murray. In totaal was hij 223 weken de nummer één, waarmee hij alleen Roger Federer (310), Pete Sampras (286), Ivan Lendl (270) en Jimmy Connors (268) voor zich moet dulden.

Nederlande­r Haase strandde afgelopen week al in de eerste ronde van het Masterstoe­rnooi in Parijs en zakte op de ATPranking van de 47e naar de 50ste plaats. De top acht van de wereldrang­lijst bereidt zich voor op de ATP Finals in Londen. Het prestigieu­ze eindejaars­toernooi begint komende zondag en duurt een week. Vorig jaar ging de winst in de O2 Arena naar Grigor Dimitrov, die dit jaar ontbreekt. Datzelfde geldt voor Juan Martín del Potro, die als nummer vier van de wereld geblesseer­d moest afhaken. Het deelnemers­veld bestaat in Londen uit Djokovic, Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev, Kevin Anderson, Marin Cilic, Dominic Thiem en Kei Nishikori. Bij de vrouwen, die dit seizoen al uitgespeel­d zijn, vonden vanzelfspr­ekend geen verschuivi­ngen plaats in de top tien. Kiki Bertens sloot haar ijzersterk­e jaar af als nummer negen van de WTAranking. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname