Times of Suriname

U-20-droom aan diggelen geslagen

-

VOETBAL – De Surinaamse droom om de tweede ronde te halen bij de Concacaf U-20kampioen­schappen is door Puerto Rico aan diggelen geslagen. In zijn derde wedstrijd in groep A verloor Suriname in Florida (Verenigde Staten met 2-1, nadat het eerst op voorsprong kwam.

Suriname dat tot deze wedstrijd nog ongeslagen was, startte de wedstrijd goed. Het team creeerde ook de kansen. Puerto Rico aan de andere kant had beide wedstrijde­n verloren en was verplicht deze te winnen. De jongens van Puerto Rico zetten ons team onder heel veel druk en duwde onze verdedigin­g steeds naar achteren. De bal werd rondgetikt, maar de Puerto Ricanen konden in de eerste helft doelman Rivaldo Soesman van Suriname niet passeren. Doordat Puerto Rico steeds meer spelers naar voren stuurde, ontstonden er openingen in de verdedigin­g van de tegenstand­er. Suriname maakte gebruik hiervan en in de 25ste minuut schoot Ayad Goldliep Suriname naar een voorsprong: 1-0. Aan deze score kwam in de eerste helft geen veranderin­g meer.

In de tweede helft opende Puerto Rico een fel offensief op het doel van Suriname. De druk werd steeds groter en in de 74ste minuut bracht de spits Enrique Servania de landen op evenwicht: 1-1. Suriname en Puerto Rico kregen hierna kansen om tot doelpunten te komen, maar die vielen er niet. De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan eindigen, maar Servania had een andere gedachte. Hij dompelde de Surinaamse jongens in rouw, toen hij in de 93ste minuut het winnende doelpunt maakte voor Puerto Rico. Eerder op de dag won Saint Vincent and the Grenadines met 3-0 van de Amerikaans­e Maagdeneil­anden.

Door deze uitslagen blijft Suriname op de tweede plaats met zes punten, evenveel als het gastland en Trinidad and Tobago, die nog tegen elkaar moeten spelen. Saint Vincent and the Grenadines en Puerto Rico hebben drie punten, terwijl de Amerikaans­e Maagdeneil­anden de hekkenslui­ter is in groep A met nog geen enkele punt. Alleen de nummer één gaat over naar de volgende ronde.