Times of Suriname

Pengel houdt All Stars’ droom playoffs levend

-

ZAALVOETBA­L – Iveraldo Pengel hield met secondes te gaan in de hoofdklass­ecompetiti­e de playoffsho­op van nieuwkomer All Stars bij de Surinaamse Zaalvoetba­lbond levend. Zondag in de Anthony Nestysport­hal won het team van Inter Jakin nipt met 8-7. All Stars klimt door deze overwinnin­g naar de vierde plaats en heeft 33 punten, terwijl Inter Jakin blijft steken op twaalf punten.

Inter Jakin, dat geen aanspraak meer maakt op een playoffspl­aats, begon de wedstrijd heel aanvallend. In de derde minuut werd de score al geopend door Daninio Gill, maar twee minuten later trok Milano Pita de score gelijk: 1-1. In de twaalfde minuut werd binnen de kortste keren twee keren gescoord. Gill en Pengel vonden het net en hierna nam All Stars de wedstrijd over. Door doelpunten van Selassie Zandveld en Isaiah Josafath nam de nieuwkomer een ruime voorsprong: 4-2. All Stars domineerde de ontmoeting tot de zeventiend­e minuut. Toen kreeg Pita de rode kaart voor het ontnemen van een scoringska­ns. Inter Jakin maakte direct gebruik hiervan en Gill verkleinde de achterstan­d, wat ook de ruststand was van de ontmoeting: 4-3.

In de tweede helft begon de nieuwkomer veel beter en binnen een minuut werd de voorsprong verruimd. Anthony Blijd en Pengel maakten de doelpunten en stevenden regelrecht af op een overwinnin­g: 6-3. Inter Jakin gaf het niet op, scoorde binnen een minuut ook twee keer en bracht de spanning weer terug. Gill en Diego Janfair maakten de doelpunten: 6-5. Anthony Brunett gaf All Stars weer ademruimte, door het zevende doelpunt te maken: 7-5. Maar er begonnen donkere wolken boven All Stars samen te trekken, toen Zandveld zijn tweede gele kaart kreeg, dus rood. Om zaken nog erger te maken, trok Inter Jakin de score gelijk door doelpunten van Gill en Andy Hart: 7-7. De wedstrijd leek gelijk te gaan eindigen, maar met secondes te gaan, scoorde Pengel de winnende treffer: 87.