Times of Suriname

Da Costa scoort liefs tien keer

-

ZAALVOETBA­L – De Braziliaan Alan da Costa heeft een record op zijn naam geschreven in de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Hij scoorde liefst tien keer voor Styx-KG in de overwinnin­g op Giants, in de Anthony Nestysport­hal. De wedstrijd eindigde in een 20-2 overwinnin­g voor de titelverde­diger.

Vanaf het begin was het duidelijk dat Styx-KG een maatje te groot was voor Giants. In de eerste helft scoorde Styx-KG zes keer, waarvan Da Costa twee doelpunten voor zijn rekening nam. Evani Esperance (2x), Toshirio Homoet en Mitchell Remak maakten de overige doelpunten voor Styx-KG. Het enige doelpunt voor Giants in de eerste helft werd gemaakt door Roger Kantiel.

In de tweede helft scoorde Styx-KG erop los, waarbij Da Costa acht treffers voor zijn rekening nam. Hierdoor was de Braziliaan in een wedstrijd het liefst tien keer trefzeker. De overige doelpunten van Styx-KG in de tweede helft werden gemaakt door Johannes Dankoi (2x), Izaac Carvalho, Leandro da Silva, Brito de Oliviera en Esperance. Anthony Darson scoorde in de tweede helft voor Giants om de eindstand te bepalen op 20-2. Door deze overwinnin­g blijft Styx-KG aan kop met 46 punten en zal de reguliere competitie afsluiten op de eerste plaats. Giants staat op de negende plaats met negen punten. Het team heeft nog een wedstrijd te gaan om zich te handhaven in de hoofdklass­e. De tiende en negende plaats degraderen naar de eerste klasse. Palo is al gedegradee­rd naar de eerste klasse.