Times of Suriname

Zwaluw’96 mist playoffs

-

ZAALVOETBA­L – The Lions heeft Zwaluw’96 in de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond een grote dreun bezorgd. In een must-win-wedstrijd verloor Zwaluw’96 zondag in de Anthony Nestysport­hal met 7-2, na een ruststand van 4-1. Zwaluw’96 is uitgespeel­d en staat op de vijfde plaats met 32 punten. The Lions aan de andere kant heeft zijn playoffdro­om levend gehouden. Het team staat op de zesde plaats met 31 punten en moet zijn laatste wedstrijd spelen tegen Giants.

The Lions begon de wedstrijd beter en opende de score al in de eerste minuut, toen Giovanni Waal het leder achter de doelman van Zwaluw’96 werkte. The Lions bleef goed spelen en verruimde de score. Doelman Obrendo Huiswoud maakte het tweede doelpunt, waarna Milito Brewster en Lorenzo Tolud ook een doelpunt voor hun rekening namen: 4-0. The Lions was hierdoor op rozen, maar moest nog voor het rustsignaa­l een tegentreff­er verwerken. Ike Adams verschalkt­e doelman Huiswoud: 4-1.

Ook in de tweede helft bleef The Lions domineren en Zwaluw’96 kon de achterstan­d maar niet verkleinen. Negen minuten in de tweede helft verruimde Alfredo Fonkel de score verder naar een verschil van vier doelpunten: 5-1. Zaken werden nog erger voor Zwaluw’96, toen Waal en Severio Kanali het net vonden en de score brachten op 7-1. Pas in de 38ste minuut lukte het Adams weer het net te vinden en de eindstand op 7-2 te bepalen.