Times of Suriname

FCB plaatst zich voor de playoffs

-

ZAALVOETBA­L - Nieuwkomer FCB heeft een playoffs in de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond kunnen bemachtige­n. Dit deed het team door ruim te winnen van Inter Bom in de Anthony Nestysport­hal. FCB won de ontmoeting met 101. FCB staat door deze overwinnin­g op derde plaats met 36 punten, terwijl Inter Bom blijft steken op de achtste plaats met twaalf punten. De eerste helft was een gelijkopga­ande strijd, waarbij beide teams genoeg kansen kregen. Vooral FCB miste doelrijpe kansen. Pas in de zeventiend­e minuut lukte het Luciano Herkul om het net te vinden en FCB de voorsprong te bezorgen: 1-0. In de tweede helft scoorde FCB erop los en het team stelde de zege en playoffspl­aats veilig. FCB scoorde in de resterende twintig minuten negen keer. Terence Pinas (3x), Ferrence Ligorie, Shitan Ganga, Gregg Fraser, Herkul, Christophe­r Hall en Kawiesh Balgobind scoorden voor FCB in de tweede helft. Earl Emanuelson maakte het enige doelpunt van Inter Bom.

Door deze overwinnin­g kan FCB niet lager dan de vierde plaats eindigen en het heeft in zijn eerste jaar in de hoofdklass­e direct de playoffs gehaald. Het team kan nog tweede worden, maar dan moet Mengao zijn laatste wedstrijd verliezen en FCB moet winnen. Inter Bom staat momenteel op de promotie/ degradatie­plaats en heeft nog een wedstrijd te gaan om uit deze situatie te komen.