Times of Suriname

Sysco stelt teleur

-

TEXAS Sysco heeft het afgelopen kwartaal een tegenvalle­nde winst en omzet geboekt. Dit bleek gisteren tijdens de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar van de distribute­ur van voedingsmi­ddelen uit Houston.

CEO Tom Bené sprak van solide resultaten in het eerste kwartaal, vooral bij de divisie Foodservic­e. Hij voegde toe uitdaginge­n op het vlak van kostenbehe­ersing te blijven zien bij het opslaan en vervoeren van de producten. Bené zei zich te blijven concentrer­en op de uitvoering van de strategisc­he prioriteit­en, die volgens hem de basis vormen voor extra groei en waardecrea­tie.

Sysco boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 431,0 miljoen dollar, ofwel 0,81 dollar per aandeel, in vergelijki­ng met 367,6 miljoen dollar een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg 0,91 dollar per aandeel, terwijl vooraf door FactSet Research geraadplee­gde economen rekenden op 0,92 dollar per aandeel.

De omzet steeg met bijna vier procent op jaarbasis van 14,7 miljard naar 15,2 miljard het afgelopen kwartaal, terwijl analisten rekenden op 15,4 miljard dollar. De omzet op de Amerikaans­e thuismarkt voor Foodservic­e steeg het afgelopen kwartaal met 5,6 procent tot 10,4 miljard dollar, terwijl de internatio­nale omzet slechts met 0,6 procent steeg tot 2,9 miljard dollar.

Het aandeel Sysco noteerde gisteren in de elektronis­che handel voorbeurs 6,0 procent lager. (Beursduive­l/Foto: Nation’s Restaurant News)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname