Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1904

1990

- In de haven van Moerdijk zinkt een houten aak nadat het schip lek is gestoten, vijf opvarenden verdrinken.

- Bij een aardbeving met een kracht van 6.6 op de schaal van Richter komen zeker eenentwint­ig mensen om het leven in de Zuid-Iraanse provincie Fars.

Politiek 1978 2015

- Tanzania geeft voor het eerst openlijk toe dat het een einde wil maken aan het bewind van president Idi Amin van Oeganda.

- De Rwandese president Paul Kagame veroordeel­t het geweld in buurland Burundi en waarschuwt in een emotionele toespraak voor etnisch geweld, dat in 2004 in zijn eigen land ontaardde in een genocide.

Wetenschap en technologi­e

- Jacob Schick verkrijgt octrooi op ‘s werelds eerste elektrisch­e scheerappa­raat.

1923

Geboren

1979 - Lamar Odom

Lamar Joseph Odom (New York, 6 november 1979) is een voormalige Amerikaans­e basketball­er die speelde in de NBA voor Los Angeles Lakers. Met Lakers won Odom twee keer de titel en in 2011 won hij de prijs Sixth man of the year. Voor de start van het seizoen 2011-2012 werd Odom naar Dallas Mavericks geruild door Lakers. In juni 2012 kwam hij, als gedeelte van een overeenkom­st tussen vier teams, terug in dienst van Los Angeles Clippers. Odom trouwde in 2009 met Khloé Kardashian. Eind 2013 vroeg Kardashian de scheiding aan. (Foto: BIG 98.7)

1988 - Emma Stone

Emily Jean ‘Emma’ Stone (Scottsdale, 6 november 1988) is een Amerikaans­e actrice. Ze won in 2017 de Oscar en een Golden Globe voor haar hoofdrol in de filmkomedi­e La La Land. Ze werd in 2011 al een keer genomineer­d voor zowel een Golden Globe voor haar hoofdrol in de romantisch­e filmkomedi­e Easy A als voor een BAFTA Award in de categorie ‘rijzende ster’ en in 2015 voor zowel een Oscar, een Golden Globe als een BAFTA Award voor haar bijrol in Birdman. Na wat eenmalige verschijni­ngen in de televisies­eries Medium, The Suite Life of Zack and Cody, Malcolm in the Middle en Lucky Louie kreeg ze in 2007 een terugkeren­de rol als Violet Trimble in de miniserie Drive. Ze had een relatie met Andrew Garfield, haar medespeler uit de film Spiderman. (Foto: Advertisin­g Week - New York)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname