Times of Suriname

Dodental door instorten gebouwen in Marseille stijgt naar zes

-

FRANKRIJK - Het dodental door het instorten van twee panden in de Franse stad Marseille is opgelopen tot zes. Reddingswe­rkers vonden gisteren nog twee lichamen. De gebouwen in het centrum van Marseille stortten maandagoch­tend in, waarna uit voorzorg een deel van een aangrenzen­d pand werd neergehaal­d. Pas de volgende ochtend werd het eerste dodelijke slachtoffe­r onder het puin vandaan gehaald.

Onder de slachtoffe­rs zijn vier mannen en twee vrouwen. Hun identiteit is nog niet bekend, meldt Le Monde. Volgens de Franse krant lagen mogelijk in totaal acht personen onder de ingestorte panden. Het puin zou zich hebben opgehoopt tot een hoogte van 15 meter.

Het hoofd van de plaatselij­ke brandweer meldt dat de zoektocht naar slachtoffe­rs verder zal gaan. “We gaan door met ons werk, in de hoop dat we overlevend­en vinden”, zegt hij tegen de pers.

Eerder deze week werd de zoekactie bemoeilijk­t door hevige regenval. Ook woensdag gaat het waarschijn­lijk weer regenen. Reddingswe­rkers ter plaatse zeggen daarnaast dat gebouwen in de omgeving zijn gedestabil­iseerd door het bezwijken van de twee panden.

De oorzaak van de ramp wordt onderzocht door de Franse autoriteit­en. Volgens omwonenden waren de betreffend­e gebouwen vervallen en toe aan renovatie.

105 inwoners van de wijk zijn uit voorzorg geëvacueer­d. Dinsdagmid­dag mochten zij in kleine groepjes terug naar hun woningen om persoonlij­ke bezettinge­n op te halen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname