Times of Suriname

Atlético Madrid neemt revanche

-

VOETBAL - Atlético Madrid heeft dinsdagavo­nd in Groep A van de Champions League uitstekend­e zaken gedaan door in eigen huis te winnen van Borussia Dortmund. De ploeg van Diego Simeone was in het Wanda Metropolit­ano de betere partij en wist het overwicht te vertalen in de uitslag: 2-0. Door de zege komt Atlético op gelijke hoogte met Dortmund en beide clubs staan op negen punten. Twee weken geleden leed Atlético een forse nederlaag in Dortmund. De Spanjaarde­n werden met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd, een historisch­e zeperd voor Simeone. In zijn voorgaande 389 duels als trainer van Atlético leed de Argentijn nooit een groter verlies. De thuisploeg was dinsdagavo­nd dan ook gebrand op revanche, maar BVB bood kranig weerstand. Zowel Jan Oblak als Roman Bürki had in de eerste minuten werk te verrichten, maar de laatstgeno­emde doelman moest als eerste capitulere­n. Na ruim dertig minuten produceerd­e de thuisploeg een rappe tegenaanva­l die niet kon worden doorbroken door de defensie van Dortmund. Een prachtige aanval over meerdere schijven bereikte Filipe Luis, die de bal in de zestien meter terughaald­e naar Saul Niguez, die via een voet van een verdediger raak schoot: 1-0. Voor de rust had Atlético genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Bürki was bij veel pogingen alert. Na de onderbreki­ng moest Dortmund uit een ander vaatje tappen om een goed resultaat mee te nemen uit Madrid. Het was echter Atlético die tien minuten voor tijd de genadeklap uitdeelde via Antoine Griezmann. De spits kreeg bij de counter de bal aangespeel­d van Thomas Partey en snelde naar het vijandelij­ke doel. De Fransman hield zijn directe tegenstand­er van zich af en bleek koel tegenover Bürki: 2-0.