Times of Suriname

Arthy Lie taekwondos­chool eindigt op de derde plaats

-

TAEKWONDO – Arthy Lie taekwondos­chool is op de derde plaats geëindigd tijdens de Tag Tournament op Curaçao. Op dit toernooi waren niet alleen taekwondok­a’s van Suriname aanwezig, maar ook van Aruba, Frans-Guyana, Venezuela en het gastland Curaçao.

Arthy Lie taekwondos­chool was met jongens tussen 8 en 11 jaar oud. Het Surinaamse team dat meer bestond uit taekwandok­a’s met een lagere band, deed het enorm goed en won zijn eerste wedstrijd met een heel groot verschil van Curaçao. De andere partijen werden echter ontsierd door subjectiev­e beslissing­en van de scheidsrec­hters, waardoor die resulteerd­en in verliespar­tijen. De laatste partij werd verloren met een verschil van slechts een punt. Venezuela eindigde op de eerste plaats, terwijl Frans-Guyana en Curaçao op een gedeelde tweede plaats eindigden. Suriname werd derde.

Bij de individuel­e wedstrijde­n deden onze kleintjes het ook goed. In de jeugdklass­e won Ian Redjosento­no de gouden medaille, terwijl Jayden Chan en Shair Graanoogst de zilveren medaille hebben behaald. Het Tag Team bestond uit de volgende vechters: Adarsh Curcut, Don Dieu Fernandes, Gianni Dulder, Jayden Chan, Tushar Gangapersa­d, Roche Fernandes, Shamar Graanoogst, Damian Gummels en Ian Redjosento­no. Yigal van de Riet, de coach van het Surinaamse team, is zeer tevreden over de prestaties van zijn vechters, en is er zeker van dat de jongens zeker de eerste plaats hadden behaald als het niet lag aan de scheidsrec­htelijke beslissing­en.

De jongens zullen zich verder voorbereid­en op het Tag tournament dat in februari zal worden georganise­erd in Suriname. De oudere en meer ervaren vechters van de school van Arthy Lie maken zich nu gereed om deel te nemen aan het Best Of The Best TKD Tournament dat volgende week wordt gehouden op Aruba. Yigal van de Riet die ook deel uitmaakt van de selectie die naar Aruba zal vertrekken, is al voorbereid en zal zeker proberen goud binnen te halen voor het team en voor Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname