Times of Suriname

Doek valt voor PSV

-

VOETBAL - PSV heeft dinsdagavo­nd een kostbare nederlaag geleden in de Champions League. Het elftal van trainer Mark van Bommel stond in de uitwedstri­jd tegen Tottenham Hotspur lang op voorsprong door een vroeg doelpunt van Luuk de Jong, maar moest in de slotfase toch capitulere­n: 2-1. Daardoor blijven de Eindhovena­ren na vier duels op één punt steken in Groep B en is kwalificat­ie voor de knock-outfase niet langer mogelijk.

PSV begon fantastisc­h. Gastón Pereiro trok de bal vanuit een hoekschop strak terug richting de strafschop­stip, waarna Luuk de Jong met een kiezelhard­e kopstoot de 0-1 voor zijn rekening nam:1-0. Het elftal van Van Bommel werd na het doelpunt van De Jong flink achteruit gedrukt door Tottenham. Dele Alli had vrijwel onmiddelli­jk voor de gelijkmake­r kunnen zorgen, maar zijn poging werd op de doellijn weggehaald door Angeliño.

PSV bleef in het eerste kwartier na de onderbreki­ng betrekkeli­jk eenvoudig op de been en was na een klein uur voetballen, zelfs dicht bij de 0-2. Pereiro zette na een hoekschop van Hirving Lozano het hoofd tegen de bal, maar Gazzaniga had vervolgens een antwoord paraat. Tottenham voerde de druk daarna op, maar doordat kansen uitbleven besloot manager Mauricio Pochettino in te grijpen: Lucas Moura werd naar de kant gehaald ten faveure van Erik Lamela. Halverwege de tweede helft beproefde Heung-Min Son zijn geluk van afstand, maar doordat Daniel Schwaab ingreep, hoefde Zoet uiteindeli­jk niet in actie te komen. Van Bommel voerde zeventien minuten voor tijd zijn eerste wissel door met het inbrengen van Malen voor Pereiro. Kort erna stuitte de tot dan toe onzichtbar­e Harry Kane uit een lastige hoek op Zoet, maar twaalf minuten voor tijd tekende de Engelse spits met een laag schot vanaf een meter of veertien alsnog voor de gelijkmake­r. Malen miste daarna nog een grote kans voor PSV, dat uiteindeli­jk stand leek te houden. In de voorlaatst­e minuut van de officiële speeltijd ging het echter toch nog mis voor de Eindhovena­ren, doordat invaller Trent Sainsbury de bal ongelukkig in eigen doel werkte nadat Kane op doel had gekopt.