Times of Suriname

Adipoera scoort drie keer

-

VOETBAL – Een hattrick van Guillermo Adipoera zorgde ervoor dat Locomotief met de drie punten naar huis ging bij de competitie van Sport Bond Commewijne. In het Seljeestad­ion werd Ellen aan een kant gezet met 4-2. Bij de rust stonden de teams nog in evenwicht: 1-1.

Locomotief begon de wedstrijd veel beter dan zijn tegenstand­er en opende de score in de 28ste minuut door een doelpunt van Marcelino Paloeng. Echter, Locomotief kon de voorsprong niet meenemen naar de kleedkamer­s, want in de 41ste minuut bracht Krischen Lachman de teams naast elkaar: 1-1. In de tweede helft begon Locomotief weer veel beter en Adipoera scoorde in de 66ste minuut, maar twee minuten later moest het team een domper verwerken. Miquel Wolfjager kreeg de rode kaart voor het trappen van een tegenstand­er zonder de intentie te hebben om de bal te spelen. Het lukte de tien man spelende Locomotief toch om de voorsprong te verruimen in de 76ste minuut en het was Adipoera die zijn tweede doelpunt maakte: 3-1. Vier minuten later bracht Donnethan Arnhem de spanning weer terug: 3-2. Ellen ging hierna op zoek naar de gelijkmake­r, maar dat kwam niet. In de 83ste minuut zette Adipoera de wedstrijd buiten bereik van Ellen: 4-2.

Toronto boekte verder een 2-0 zege op Voorburg door doelpunten van Jaghen Bipath en Ritcheld Rampersad. Rust en Werk kon zijn voorsprong niet behouden en speelde 1-1 tegen Jong Mariënburg. Freddy Koesni gaf Rust en Werk de voorsprong, waarna Arthur Landveld de score gelijk trok.

De ontmoeting tussen Marcon en Real Zoelen werd na achttien minuten spelen afgefloten. Real Zoelen begon de ontmoeting met acht spelers en in de achttiende minuut viel een speler uit. Hierdoor had Real Zoelen niet meer de minimale verplichte spelers op het veld. Marcon stond toen al voor met 3-0 door doelpunten van Isario Doelrakim, Nai Royer en Rianto Kariopawir­o.