Times of Suriname

Mbappé kwam met pakket exorbitant­e eisen

-

VOETBAL - Kylian Mbappé verruilde AS Monaco in de zomer van 2017 voor Paris Saint-Germain. In eerste instantie namen les Parisiens hem op huurbasis over, om hem na een seizoen voor 180 miljoen euro definitief binnen te halen. Der Spiegel onthult nu op basis van documenten van Football Leaks een aantal bizarre eisen van Mbappé in de contracton­derhandeli­ngen met Paris Saint-Germain.

Paris Saint-Germain was in de zomer van 2017 niet de enige gegadigde in de strijd om Mbappé. Ook Real Madrid was geïnteress­eerd en bood 180 miljoen. Vader Wilfrid was echter bang dat zijn zoon niet aan de bak zou komen in de Spaanse hoofdstad, waar Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo destijds de voorste linie vormden. Daardoor ging Mbappé in op de aanbieding van Paris Saint-Germain, met wie de contracton­derhandeli­ngen werden gestart.

Mbappé verlangde totaal 55 miljoen euro van les Parisiens. Een tekenbonus van vijf miljoen en een salaris van vijftig miljoen, verspreid over vijf jaar. Paris SaintGerma­in stemde in en maakte van de jonge aanvaller een van de bestbetaal­de Franse voetballer­s. Als Mbappé de Ballon d’Or zou winnen, wilde hij de bestbetaal­de speler van de club worden. In dat geval zou hij meer verdienen dan Neymar, maar Paris Saint-Germain stemde niet in met deze eis.

Verder verlangde Mbappé een privéjet van de club, die vijftig uur per jaar voor hem beschikbaa­r zou zijn. Paris Saint-Germain stemde hier niet mee, maar geeft hem wel 30.000 euro per maand om zijn persoonlij­ke staf te betalen. De aanvaller heeft een huishouder, een chauffeur en een bodyguard. Verder wilde de familie van Mbappé een financiële compensati­e afdwingen voor het geval dat Paris Saint-Germain wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels uitgeslote­n zou worden van deelname aan de Champions League. Ook is Paris SaintGerma­in akkoord gegaan met het verzoek dat vader Wilfrid aanwezig mag zijn bij de trainingen. Mbappé senior mag tevens gebruikmak­en van de faciliteit­en van Paris SaintGerma­in om extra te trainen met zijn zoon. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname