Times of Suriname

Guardiola verdedigt City na beschuldig­ingen

-

VOETBAL - Trainer Josep Guardiola heeft Manchester City verdedigd, nadat de club deze week is beschuldig­d van het omzeilen van de Financial Fair Play-regels van de Europese voetbalbon­d UEFA. “Ik kan alleen maar zeggen dat ik persoonlij­k heel veel vertrouwen heb in de club en wat hij gedaan heeft. En dat we natuurlijk alle regels willen volgen”, aldus Guardiola dinsdag op zijn persconfer­entie.

Der Spiegel publiceert deze week aan de hand van door klokkenlui­dersplatfo­rm Football Leaks gelekte documenten een vierdelige serie over de financiën van Manchester City. In het eerste deel stelt het Duitse blad dat Cityoffici­als in 2013 intern hebben besproken hoe ze een tekort op de begroting van 9,9 miljoen pond (ongeveer 11,3 miljoen euro) konden wegwerken. Volgens de regels van de UEFA mag een club niet meer uitgeven dan er binnenkomt via bijvoorbee­ld sponsoring en tv-gelden. Dat betekent dat een rijke eigenaar niet onbeperkt schulden mag wegwerken met eigen geld. Volgens Der Spiegel deed City-eigenaar Mansour Bin Zayed Al Nahyan dat juist wel, maar die bijdragen werden aangekleed als nieuwe sponsordea­ls.

Manchester City trof in 2014 een schikking met de UEFA en kreeg boete van 56 miljoen euro voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels. Sinds Manchester City in 2008 werd overgenome­n door een investerin­gsgroep uit Abu Dhabi, gaf de vijfvoudig Engelse kampioen meer dan 1 miljard euro uit aan transfers.

“Grote clubs moeten veel uitgeven, omdat we goede spelers nodig hebben”, stelde Guardiola. “We kunnen onze ideeën niet uitvoeren als we geen topspelers hebben. Maar ik zie ook dat mijn spelers ontzettend hard werken. Daarom zal ik hen altijd verdedigen.” Titelverde­diger Manchester City is na elf wedstrijde­n de koploper in de Premier League met 29 punten.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname