Times of Suriname

Dit jaar geen goedgekeur­de staatsbegr­oting 2019

-

PARAMARIBO - Het is niet haalbaar dat de staatsbegr­oting 2019 dit jaar nog goedgekeur­d wordt in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens het uitgezette traject van DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zal de begrotings­behandelin­g pas in januari afgerond zijn. Daar is volgens haar niets mis mee. Het streven is wel om in december een aanvang te maken met de begrotings­behandelin­g.

In aanloop naar de begrotings­behandelin­g vinden eerst de Algemene Politieke Beschouwin­gen plaats (APB). Bij deze gelegenhei­d gaat het parlement breedvoeri­g in op de jaarrede die president Desi Bouterse heeft uitgesprok­en op 1 oktober. Het staatshoof­d komt daarna aan het woord en gaat in op de vragen en opmerkinge­n van het parlement.

Volgens Geerlings-Simons heeft het parlement, naast de begrotings­behandelin­g en de APB ook nog een hoop ander werk te doen. Zij verwijst naar de reeks wetten die zijn behandeld direct na opening van het nieuwe begrotings­jaar. “U heeft gezien hoeveel wetten we hebben afgehandel­d de afgelopen twee tot drie weken en er liggen nog meer. Dus die wetten wil ik ook af krijgen”, zegt de DNAvoorzit­ter. In commissiev­erband wordt er ook veel voorbereid­end werk gedaan. Zo komt vandaag de commissie Alcoa bijeen om de spraakmake­nde exit-regeling van bauxietmaa­tschappij Alcoa en de regering te bespreken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname