Times of Suriname

Newmont pakt bruggen Langatabik­i aan

-

PARAMARIBO - De drie bruggen in het Langatabik­i-gebied worden door Newmont gerenoveer­d. Margaretha Malonti, districtsc­ommissaris (dc) van het gebied, geeft aan dat het gaat om de bruggen bij Toematoe, Meriam en Gon-Kiki.

Volgens Malonti waren de bruggen bij Toematoe en Meriam in zo’n slechte staat dat er zelfs instorting­sgevaar was ontstaan. “We zijn blij dat we Newmont bereid hebben gevonden om de drie bruggen te renoveren”, aldus de dc. Verder vertelt ze dat Newmont in het gebied opereert en heeft aangegeven dat het de gemeenscha­p daar, indien nodig, zal ondersteun­en. Ze geeft aan dat met deze daad het bedrijf de daad bij het woord heeft gevoegd. De bruggen worden kosteloos door Newmont gerenoveer­d.

De dc zegt verder dat de bruggen niet volledig zullen worden afgesloten, maar op gezette tijden om de bewoners van de omliggende gebieden tegemoet te komen. Ze wil niet dat de mensen daar gedupeerd of geïsoleerd worden.

Zo zijn er twee ‘bypassbrug­gen’ aangelegd te Toematoe en Meriam en zal de brug te Gon-Kiki op 10 november om zeven uur in de avond en op 11 november om zeven uur in de ochtend afgesloten zijn voor alle verkeer. Ze doet hierbij een beroep op alle weggebruik­ers om de instructie­s op te volgen.

Ondernemer­s alsook bewoners die regelmatig gebruikmak­en van deze bruggen geven aan blij te zijn dat de bruggen niet volledig zijn afgesloten, waardoor ze hun werk normaal kunnen doen.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname