Times of Suriname

Bouterse: “We hebben geen werkcultuu­r”

-

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft op de laatste partijbije­enkomst van de Nationale Democratis­che Partij (NDP) nogmaals van de gelegenhei­d gebruikgem­aakt om de samenlevin­g een spiegel voor te houden en diens werklust aan een kritische beschouwin­g te onderwerpe­n. “We werken niet in het land! We hebben niet het tempo. We hebben geen werkcultuu­r.”

Bouterse deed de uitspraken tijdens het uiteenzett­en van een huisvestin­gsbeleid dat vooral door enkele ondernemer­s wordt getrokken. Die wisten in een mum van tijd honderden huizen te bouwen. Bouterse prijst de drive van deze particulie­ren en stelt hen als voorbeeld voor de anderen in de samenlevin­g. “Alvorens we beginnen te bouwen, om negen uur is die man nog op die poclain. A man e leisi koranti: ‘Barca-Real’. Dan a man o nyan wan brede. We werken niet, dat na a probleem! En als we werken, dan unu wani naki slag”, zei de NDP-voorzitter vrijdagavo­nd op de kadermeeti­ng van de partij. Ook de prijs die betaald moet worden voor het werken, vindt Bouterse inefficiën­t. Hij praat over verspillin­g en kapitaalve­rnietiging. Hij verwijst naar onder andere het bruggetje aan de Wilhelmina­straat dat door een lokaal aannemings­bedrijf is gebouwd en meer tijd heeft gekost dan de brug over de Coppenamer­ivier die gebouwd is door de Nederlands­e Ballast Nedam. Ook de late oplevering en kostprijs van andere projecten zijn de president een doorn in het oog.

“Er is een brug gebouwd daar, een Kameelbrug bij Helena Christina daar ergens. Volgens mij is hij in één keer gedonderd; Klein Kameelbrug­getje. De eenheidspr­ijs daar was duurder dan de brug van Coppenamep­unt. Men is bezig geweest met Uitkijk. Miljoenen uitgegeven aan Uitkijk, en toen kon geen auto over de brug. Voor de verkiezing­en van 2010, direct nadat Bouterse gekozen was, was de brug van bedrijf X met een aantal miljoenen verhoogd. Je rijdt naar Wageningen, en zodra u voorbij bent, u passeert Groningen, midden op een rechte weg hebben ze een rotonde voor je gezet”, aldus de NDPvoorzit­ter tevens president van het land.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname