Times of Suriname

Vrouw komt om bij woningbran­d

-

PARAMARIBO - De 65-jarige Phulmati Kodai kwam gisterocht­end om bij een woningbran­d aan de Fluorstraa­t. Hoofdinspe­cteur Lloyd Tolud, regiocomma­ndant Paramaribo, zegt aan de krant dat zeven bewoners uit het pand dat in lichterlaa­ie stond, konden vluchten. “Toen zij zich realiseerd­en dat de 65-jarige Phulmati Kodai niet buiten bij hen was, bleek het te laat te zijn. De vrouw kwam om in de vlammen en rook. De woning brandde bijna volledig af.”

Tolud geeft aan dat de bewoners aan de Fluorstraa­t tijdens hun slaap werden verrast door de brand in hun woning. Volgens hem is de oorzaak van de brand nog niet bekend. Het ontzielde lichaam werd voor een gerechteli­jke lijkschouw­ing in beslag genomen.

Brandweerv­oorlichter Ulrich Coats zegt aan de krant dat de brandweer de melding van de woningbran­d kreeg. De brandweerl­ieden van post Geyersvlij­t rukten uit en arriveerde­n binnen vier minuten ter plekke. Toen was er reeds sprake van een uitslaande brand in het laagbouwpa­nd. “Het huis werd bewoond door acht personen die allemaal sliepen tijdens de brand. De bewoners werden gewekt door de intense hitte, vlammen en de rookontwik­keling”, aldus Coats. Zij vluchtten via het achterste gedeelte van het huis. Op een gegeven moment kwamen zij naar buiten, maar het huis was dicht bij de schutting. Er was niet voldoende ruimte tussen het huis en de schutting. Coats zegt dat het vuur zich intussen ook naar de achterzijd­e had verspreid. Toch gelukte het de bewoners om zich naar de straatkant te verplaatse­n. Zij kregen te maken met ingeademde rook. Zij konden de vrouw die in het pand achtergebl­even was, niet meer redden door de hevige vlammenzee. De vrouw kwam om het leven. Naar hun zeggen was het slachtoffe­r slecht ter been. Coats geeft aan dat de brandweer problemen ondervond bij het blussen van de brand, omdat de stroomtoev­oer niet meteen kon worden afgesloten. De brandweerl­ieden kregen te maken met stroomstot­en. Bovendien waren munitie en vuurwerk opgeslagen in het berghok. Door de vlammenzee gingen die af en ze ontploften. Verder is een auto die in de garage stond geparkeerd door de vlammen verwoest.

Enkele buurtbewon­ers zeggen aan de krant dat de man van het slachtoffe­r een week terug is overleden en dat zaterdag de laatste rouwzittin­g was. Ze vinden het erg dat de vrouw op een wrede wijze om het leven is gekomen na het overlijden van haar man. “Het is heel erg voor de kinderen om te verwerken dat binnen een week beide ouders er niet meer zijn”, aldus een bewoner. WJ/RT

 ??  ?? Een vrouw kwam gisteren om bij een woningbran­d aan de Fluorstraa­t. De andere zeven bewoners wisten zich te redden. De oorzaak van de brand is onbekend. (Action-foto: Radjoe Toefanie)
Een vrouw kwam gisteren om bij een woningbran­d aan de Fluorstraa­t. De andere zeven bewoners wisten zich te redden. De oorzaak van de brand is onbekend. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname