Times of Suriname

Ook samenwerke­nde zorgverlen­ers tonen interesse in ziekenhuis Lelystad

-

LELYSTAD - Onder de kandidaten voor de overname van de MC IJsselmeer­ziekenhuiz­en (Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk) is een aantal zorgverlen­ers en zorgaanbie­ders dat samenwerkt onder de naam TracQtionc­onsortium. Dit consortium ziet goede mogelijkhe­den om 24 uur per dag spoedeisen­de hulp en acute geboortezo­rg te blijven leveren voor de regio. Volgens de organisati­e is dat mogelijk door onder meer verbeterin­gen op het gebied van doelmatigh­eid en door nauwe samenwerki­ng met artsen. Eerder zei minister Bruno Bruins dat er voor het IJsselmeer­ziekenhuis in Lelystad zeker tien partijen geïnteress­eerd zijn in een overname.

“De curator heeft eerder deze week het TracQtionc­onsortium als een van de weinige serieuze gegadigden op de ’shortlist’ geplaatst”, aldus de zegsman van de groep. Toch heeft het samenwerki­ngsverband de indruk gekregen dat de voorkeur naar een andere kandidaat uitgaat.

Eerder lieten de curatoren van de failliete IJsselmeer­ziekenhuiz­en weten dat ze komende week meer duidelijkh­eid hopen te geven over de mogelijkhe­id van een doorstart van de ziekenhuiz­en. (De Telegraaf)

SCCN TV 17.2

08:00 Movie: Flubber 09:35 Comedy Serie:

Three’s Company 10:10 Doc.: Ugly Delicious 11:00 Movie: Honey,

I Shrunk the Kids 11:00 Movie: Spare Parts 13:00 Movie: Pokémon:

The Movie

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname