Times of Suriname

Liverpool herstelt zich van blamage

-

VOETBAL - De formatie van manager Jürgen Klopp rekende gistermidd­ag op eigen veld zonder problemen af met hekkenslui­ter Fulham: 2-0. Liverpool komt door de zege op 30 punten uit 12 duels.

Liverpool had wat goed te maken voor eigen publiek, nadat het zich afgelopen dinsdag in de Champions League blameerde op bezoek bij Rode Ster Belgrado (20). Roberto Firmino keerde bij The Reds terug in de basiself, terwijl ook Oranjeinte­rnationals Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk zoals gewoonlijk aan de aftrap verschenen. Liverpool had weinig te duchten van Fulham, dat zijn voorgaande vijf wedstrijde­n in de Premier League verloor, maar wist pas vier minuten voor rust de score open te breken.

Nadat een Aleksandar

doelpunt Mitrovic

van was afgekeurd vanwege buitenspel, zette Liverpool het spel razendsnel voort via Trent Alexander-Arnold. De jonge verdediger lanceerde Mohamed Salah met een lange bal, waarna de Egyptenaar op het doel van Fulham afstormde en beheerst afrondde: 1-0. Liverpool had in de openingsfa­se via Xherdan Shaqiri en Salah goede mogelijkhe­den onbenut gelaten, maar kon dus toch met een nipte voorsprong aan de thee, mede ook doordat Ryan Sessegnon halverwege de eerste helft namens Fulham een grote kans gemist had.

Liverpool wist zijn voordelige marge acht minuten na de onderbreki­ng te verdubbele­n. Andrew Robertson bracht de bal hoog voor in het strafschop­gebied van Fulham, waarna Shaqiri beheerst raak volleerde met de binnenkant van de voet. Daarmee was de overwinnin­g wel veilig voor het elftal van Klopp. Robertson had de score na ruim een uur voetballen verder kunnen opvoeren, maar hij stuitte na goed voorbereid­end werk van Firmino op Sergio Rico. Liverpool haalde de voet in de slotfase van het gaspedaal, waardoor Fulham er uiteindeli­jk nog genadig vanaf kwam.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname