Times of Suriname

Dortmund toont veerkracht

-

VOETBAL - Borussia Dortmund heeft zaterdagav­ond uitstekend­e zaken gedaan in de strijd om de Duitse landstitel. De koploper van de Bundesliga ontving Bayern München in eigen huis voor Der Klassiker en toonde zich bijzonder veerkracht­ig. De regerende landskampi­oen kwam namelijk door toedoen van Robert Lewandowsk­i twee keer op voorsprong, maar Dortmund kwam via Marco Reus even zo vaak terug. Invaller Paco Alcácer bepaalde de eindstand met nog een kwartier te gaan uiteindeli­jk op 3-2, waardoor Dortmund op 27 punten uit 11 wedstrijde­n komt. Bayern blijft met twintig punten.

Bayern begon stormachti­g aan het duel in het Signal Iduna Park en dwong in de eerste vier minuten van het treffen twee corners af. Na tien minuten ging de storm van de kant van de bezoekers echter wat liggen en was de eerste grote kans van de wedstrijd zelfs voor Dortmund: nadat de thuisploeg zich onder de druk van Bayern uit wist te spelen, moest Manuel optreden bij een eerste schot van Reus. De kansen bleven daarna over en weer komen en Ribéry kreeg een volley net niet tussen de palen van het doel van Marwin Hitz. Waar de doelman daarvoor nog opgelucht kon ademhalen, was het een dik kwartier voor de rust wel raak via Lewandowsk­i: 1-0.

Die Borussen haalden de rust met één tegentreff­er en kwamen na de onderbreki­ng alweer snel langszij. Reus verdiende namelijk een strafschop na een botsing met Manuel Neuer en ontfermde zich hoogstpers­oonlijk over het buitenkans­je: 1-1. Vier minuten na de 1-1 toonde Der Rekordmeis­ter zich het meest klinisch en na een goede aanval over rechts kon Lewandowsk­i ook zijn tweede goal van de avond binnen koppen: 2-1.

Met Alcácer in de ploeg ging BVB vervolgens het laatste halfuur in en uit een scrimmage zette de Spanjaard zijn invalbeurt bijna meteen kracht bij. Reus knalde eerst met een fraaie volley zijn tweede goal van de wedstrijd achter Neuer, waarna de doelman enkele minuten later Alcácer na een knappe steekbal van Axel Witsel op zich af zag komen: 3-2. Lewandowsk­i gooide in de absolute slotfase vervolgens bijna opnieuw roet in het eten, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

(VI)

??  ?? Paco Alcácer van Borussia Dortmund plaatst het leder langs doelman Manuel Neuer van Bayern München, voor het winnende doelpunt. (Foto: Kicker)