Times of Suriname

Internazio­nale krijgt pak slaag

-

VOETBAL - Internazio­nale heeft na zeven zeges op rij weer eens punten laten liggen in de Serie A. Het team van coach Luciano Spalletti verloor gistermidd­ag mede door een vroeg doelpunt van Hans Hateboer ruim bij Atalanta: 4-1.

De formatie van trainer Gian Piero Gasperini schoot met Hateboer en Marten de Roon in de basiself furieus uit de startblokk­en en had slechts acht minuten nodig om op voorsprong te komen. Josip Ilicic had aan de linkerkant van het veld oog voor Robin Gosens, waarna de ex-verdediger van onder meer Heracles Almelo bij de tweede paal Hateboer wist te bereiken: 1-0. Het elftal van Spalletti speelde een dramatisch­e eerste helft en zag Atalanta kans op kans stapelen. Zo voorkwam de paal kort na de openingstr­effer een eigen doelpunt van Danilo D’Ambrosio en kreeg uitblinker Ilicic de bal halverwege de eerste helft niet in een vrijwel leeg doel. Kort na de onderbreki­ng werd de ploeg uit Milaan echter in het zadel geholpen door een zeer controvers­iële strafschop. Atalanta-verdediger Gianluca Mancini kreeg de bal van dichtbij op de hand geschoten in het eigen strafschop­gebied, waarna scheidsrec­hter Fabio Maresca naar de stip wees. Het buitenkans­je werd vervolgens benut door Mauro Icardi: 1-1. Atalanta was de kluts daarna even kwijt, maar wist zijn voorsprong na een uur voetballen toch weer in ere te herstellen. Mancini verschalkt­e Handanovic met het hoofd: 2-1.

Spalletti antwoordde vrijwel onmiddelli­jk met het inbrengen van Keita Baldé voor Matteo Politano, maar Atalanta verdedigde gegroepeer­d en gooide de wedstrijd twee minuten voor tijd definitief op slot. Na opnieuw een assist van Ilicic kopte ditmaal Berat Djimsiti raak. Inter eindigde de wedstrijd uiteindeli­jk met tien man, nadat Marcelo Brozovic in de blessureti­jd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Het slotakkoor­d werd in extremis verzorgd door Gómez: 4-1.