Times of Suriname

Ajax haalt uit

-

VOETBAL - Excelsior heeft het Ajax niet moeilijk kunnen maken. De uitwedstri­jd in Rotterdam bleek een eenvoudige opgave voor de ploeg van Erik ten Hag. Mede door twee goals van Donny van de Beek werd er met 7-1 gewonnen.

De ’kerstboomf­ormatie’ van Excelsior-trainer Adrie Poldervaar­t werd na een half uur spelen voor het eerst in verlegenhe­id gebracht. In de omschakeli­ng bereikte Hakim Ziyech al snel Dusan Tadic, die Donny van de Beek in stelling bracht. Hij faalde niet en schoot door de benen van Excelsior-doelman Sonny Stevens raak. De meegereisd­e Ajax-aanhang hoefde na rust niet lang te wachten op de volgende traktatie. Rasmus Kristensen leverde een perfecte voorzet af. Van de Beek kon de bal drie minuten na de pauze in het doel schuiven. Een kleine vijf minuten na de 3-0 deed Excelsior iets terug in de persoon van Ali Messaoud. Nadat Matthijs de Ligt afgetroefd werd bij de zijlijn door Jerdy Schouten, werd Messaoud in stelling gebracht. Hij faalde niet en tekende voor de 3-1, waarna een betere fase van Excelsior aanbrak. De Rotterdamm­ers kwamen tot enkele kansen, hoewel André Onana nauwelijks in moeilijkhe­den gebracht werd.

Ajax kwam met het enige goede antwoord door zelf de 4-1 te maken, wat lukte dankzij hard werken van Kasper Dolberg. Frenkie de Jong begon ondanks heupklacht­en in de basis bij Ajax, maar na een uur speelden de pijntjes toch weer op. Uit voorzorg haalde Ten Hag hem naar de kant ten faveure van David Neres. Om het doelpunten­festijn op gang te houden deed Excelsior zelf ook maar een duid in het zakje. Een goede voorzet van Tadic belandde via het hoofd van Schouten in het doel van Stevens: 5-1. In de 79ste minuut zette Ziyech hoogstpers­oonlijk zijn eigen naam op het scoreformu­lier met een krachtig afstandsch­ot. Vanaf het zestienmet­ergebied maakte de Marokkaans­e internatio­nal de zesde van Ajax in Rotterdam. In een slotoffens­ief wist ook Neres te scoren. De invaller scoorde de 7-1 op aangeven van Hakim Ziyech.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname