Times of Suriname

Manchester City wint derby

-

VOETBAL - De derby van Manchester is gewonnen door Manchester City. De koploper van de Premier League boekte zondagavon­d in het eigen Etihad Stadium een 3-1 overwinnin­g. Het Manchester United van manager José Mourinho staat met twintig punten op de achtste plaats.

Manchester City liet er geen gras over groeien en zocht van meet af aan de aanval. De thuisploeg was heer en meester, kreeg een kans via Bernardo Silva en opende na twaalf minuten de score. Raheem Sterling gaf voor, Bernardo tikte de bal opzij en David Silva schoot via de hand van David de Gea binnen: 1-0. Manchester United begon pas na het kwartier zelf met voetballen en kreeg na 25 minuten een eerste kans: Chris Smalling kopte over. Na de onderbreki­ng was het wel gauw raak voor Manchester City: Sergio Agüero ging de combinatie aan met Riyad Mahrez en vlamde binnen voor de 2-0. De Argentijn maakte zijn achtste Premier Leaguetref­fer in Manchester­derby’s: een record. Sterling had er na 55 minuten 3-0 van kunnen maken, maar wachtte te lang. Mourinho greep in en bracht Romelu Lukaku binnen de lijnen voor Jesse Lingard. De invaller was bij zijn eerste actie doorslagge­vend, want de Belg verdiende na dertig seconden een strafschop na een overtredin­g van Ederson en die werd vervolgens benut door Anthony Martial.

Man United had nog een half uur om wat aan de minimale achterstan­d te doen, maar had moeite om tot kansen te komen. Manchester City deed twee pogingen via Fernandinh­o, maar ook die leverden geen goal op. Mourinho gooide in het laatste kwartier alles op alles en liet Juan Mata en Alexis Sánchez invallen. De gastheer bleef de bovenligge­nde partij, terwijl de roodhemden meer op de counter loerden. Via Ilkay Gündogan werd het nog 3-1: de middenveld­er kon de bal aannemen na een pass van Bernardo en knalde binnen.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname