Times of Suriname

Bewoners oude volksproje­cten boos op minister Polak

-

PARAMARIBO - Gedupeerde bewoners van de oude volkswonin­gen zijn boos op de minister van Sociale Zaken, Cristien Polak, en geven aan dat ze haar voor de rechter zullen slepen indien ze geen toestemmin­g geeft dat ze hun woning, waarin ze meer dan 30 jaar wonen, eindelijk kunnen kopen.

Een van de gedupeerde bewoners geeft aan dat de minister beleid maakt en aan de medewerker­s de opdracht heeft gegeven om de verkoop van de volkswonin­gen stop te zetten. “Ik woon al langer dan dertig jaar in het huis en ik kan het nog steeds niet kopen. Toen het dertig jaar terug werd getaxeerd, had het een waarde van SRD 20.000 en nu moet ik SRD 150.000 komen betalen voor dat huis”, aldus een bewoonster. Ze geeft echter aan dat ze niet van plan is om zo duur voor het huis te betalen en ze wil graag weten of de minister rekening gaat houden met het feit dat ze al langer dan dertig jaar in de woning verblijven en daarom de woningen goedkoper moet verkopen.

Polak geeft aan dat er op zich geen aanvragen zijn. Verder geeft ze aan dat er wel wordt verkocht. Volgens de bewindsvro­uw zijn de prijzen waarvoor de huizen zijn getaxeerd niet correct. Ze wil op dat stuk nog beleid maken om te komen tot een reële prijs, omdat de mensen al langer dan dertig jaar in de huizen wonen. Zij vraagt aan de mensen om nog even wat geduld op te brengen, zodat het ministerie tot een redelijke prijs voor de huizen kan komen.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname