Times of Suriname

Indonesië komt eind november met rapport crash Lion Air

-

INDONESIË - Indonesië zal eind november een voorlopig rapport uitbrengen over het onderzoek naar de crash van een Lion Air-vliegtuig, waarbij 189 inzittende­n om het leven kwamen.

Dat zei Soerjanto Tjahjono, het hoofd van de Indonesisc­he commissie voor vervoersve­iligheid KNKT, gisteren op een persconfer­entie in Jakarta.

Ook zei hij dat KNKT nog steeds op zoek is naar de spraakopna­me uit de cockpit van de Boeing 737 MAX. De commissie heeft wel al informatie kunnen downloaden van de vluchtopna­me, die enkele dagen na de crash op 29 oktober werd gevonden. De spraakopna­me, die nog zoek is, geeft mogelijk een nog duidelijke­r beeld van de crash. Uit de gesprekken die vlak voor de crash in de cockpit zijn gevoerd, zou kunnen blijken of de crash gevolgen heeft voor andere vliegtuigm­aatschappi­jen die hetzelfde type toestel gebruiken. Experts hopen zo dat ze de laatste momenten van de Boeing 737 MAX kunnen reconstrue­ren.

Indonesisc­he autoriteit­en hebben zaterdag gemeld dat de zoektocht naar slachtoffe­rs van het gecrashte Lion Air-toestel is gestopt. Muhammad Syaugi, het hoofd van het nationale zoek- en reddingsag­entschap, meldde toen dat er in totaal 77 lichamen zijn geïdentifi­ceerd.

De vlucht stortte kort na het opstijgen neer in de Javazee. De Boeing 737 MAX 8 was onderweg van Jakarta naar Pangkal Pinang.

Het toestel had voorafgaan­d aan de fatale vlucht al technische problemen en wilde terugkeren naar Denpasar (Bali).

(NU)

 ??  ?? Een reddingswe­rker inspecteer­t het gecrashte vliegtuig. (Foto: MSN)
Een reddingswe­rker inspecteer­t het gecrashte vliegtuig. (Foto: MSN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname