Times of Suriname

Nieuwkomer All Stars plaatst zich voor playoffs

-

ZAALVOETBA­L – Nieuwkomer All Stars heeft in zijn eerste jaar direct de playoffs gehaald in de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Zondag in de Anthony Nestysport­hal werd van FCB gewonnen met 6-4. Beide teams eindigen met 36 punten op de derde en vierde plaats.

Doordat All Stars verplicht was deze ontmoeting te winnen, begon het de ontmoeting ook heel aanvallend. FCB speelde meer op de counters en al bij de eerste aanval was het raak bij FCB. Kenny Watson brak goed door, maar zag zijn inzet tegen de paal belanden. Maar de bal kwam weer voor de voeten van Watson en hij schoot die in het doel: 1-0. All Stars gaf het niet op en binnen de kortste keren werd de achterstan­d omgezet in een voorsprong, waarbij doelman Virender Soekhoe van FCB tal van keren in de fout ging. Bij de eerste treffer van Ackeine Meusa werkte hij de bal niet voldoende weg en bij de tweede ging de doelman weer in de fout. Gelton Alphons maakte het tweede doelpunt, waarna Silvio Sedney en Raydel Lioe Anjie (2x) de ruststand bepaalden op 5-1.

All Stars begon de tweede helft weer goed. Drie minuten na de rust schoot Meusa zijn tweede doelpunt tevens de zesde van de nieuwkomer binnen: 6-1. Hierna werd de spanning teruggebra­cht in de ontmoeting, toen Terence Pinas en Agefio Awetti vlak achter elkaar scoorden: 6-3. In de 31ste minuut maakte Christophe­r Hall het spannender door FCB nog dichterbij te brengen: 6-4. FCB heeft hierna alles gedaan, maar in de resterende negen minuten kon het team geen doelpunten meer maken. FCB eindigde de ontmoeting met een man minder. In de 40ste minuut kreeg Watson de rode kaart; eerst de gele kaart voor het trappen en doordat hij het niet eens was, kreeg zijn tweede gele kaart voor het ageren.