Times of Suriname

Bouterse wil weer intensiver­ing banden Suriname-Barbados

-

PARAMARIBO De premier van Barbados, Mia Mottley, is gisteren in Suriname aangekomen voor werkoverle­g met president Desi Bouterse. Mottley heeft een hectisch schema af te werken, omdat zij een dag later dan gepland in Suriname is gearriveer­d. Gisteravon­d had zij een ontmoeting met het Surinaams bedrijfsle­ven, waarbij haar deskundige­n in dialoog gingen met Surinaamse ondernemer­s.

Bouterse is enthousias­t over de komst van Mottley, de eerste vrouwelijk­e premier van Barbados. Zij zal binnen de Caricom ook een trekkersro­l vervullen als het gaat om het op gang brengen van de internatio­nale handel. De Caricom Single Market and Economy is haar stokpaardj­e en zij wordt binnenkort ook aangewezen als ‘focal point’ om dit proces sneller op gang te brengen.

“Suriname blijft zich committere­n aan het verstevige­n van de banden tussen Suriname en Barbados”, zei Bouterse gisteren bij de ontvangst van de premier op het Presidenti­eel Paleis. De aandacht van Bouterse gaat vooral uit naar de agrarische en transports­ector. Bouterse maakt melding van de ‘slaaptoest­and’ waarin de Barbados-Suriname Joint Economic and Technical and Culture Cooperatio­n Commission verkeert. “Ik stel voor dat deze commissie weer geactiveer­d wordt.” Mottley ziet geen reden het niet eens te zijn met Bouterse voor wat betreft herstel van de nauwe integrale samenwerki­ng. De komende dagen zullen de meegereisd­e deskundige­n diepgaande gesprekken voeren met hun Surinaamse counterpar­ts. Een bezoek aan Brokopondo is ook opgenomen in het programma van Mottley.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname