Times of Suriname

Mogelijk deze week antwoorden van Trump in Ruslandond­erzoek verwacht

-

VS - De Amerikaans­e president Donald Trump zal naar verwachtin­g ergens deze week schrifteli­jk antwoord geven op de vragen van speciaal aanklager Robert Mueller in het Ruslandond­erzoek. Volgens ingewijden heeft de president maandag met zijn advocaten vergaderd over de gestelde vragen van Mueller en zijn de antwoorden zo goed als rond. Naar verwachtin­g zal het document ergens in de komende dagen naar de onderzoeks­commissie worden gestuurd.

De antwoorden van Trump hebben alleen betrekking op vragen rond de Russische inmenging in de Amerikaans­e presidents­verkiezing­en in 2016. De president hoefde geen antwoorden te verstrekke­n over de kwestie of hij geprobeerd heeft het Ruslandond­erzoek te belemmeren. Dit was eerder al overeengek­omen door Mueller en Trumps advocaten.

Eén van de behandelde onderwerpe­n is een ontmoeting in juni 2016 tussen de zoon van Trump, Donald Trump jr, andere leden van het campagnete­am van de president en een groep Russen, aldus ingewijden.

Rudy Giuliani, advocaat van Trump, wilde dinsdag geen reactie geven op vragen over zijn ontmoeting met de president en over wanneer de schrifteli­jke antwoorden worden ingediend. Ook Peter Carr, woordvoerd­er van de speciale onderzoeks­commissie, weigerde te reageren.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname