Times of Suriname

Chelsea wacht mogelijk transferve­rbod

-

VOETBAL - Chelsea wacht mogelijk een transferve­rbod van twee jaar voor het illegaal vastleggen van 14 spelers van U-18 jaar. Volgens een nieuw onthulling van Football Leaks heeft de topclub uit Londen de transferre­gels volgens de integritei­tcommissie van de FIFA overschred­en.

Na Paris Saint-Germain, Manchester City, Monaco en zelfs Moeskroen is Football Leaks in zijn jacht bij het aan de kaak stellen van onverkwikk­elijkheden in het topvoetbal vandaag uitgekomen bij Chelsea. Nadat eerder vandaag bekend werd dat N’Golo Kanté weigerde een bedrijf op te zetten in een belastingp­aradijs om zich op die manier te laten uitbetalen door Chelsea, stelt de website ook het gesjoemel met transfers op Stamford Bridge aan de orde. Volgens Football Leaks onderzoekt de wereldvoet­balbond FIFA de laatste negentien transfers van Chelsea. daarbij zouden 14 spelers van U-18 jaar betrokken zijn. Om minderjari­ge voetballer­s beter te beschermen tegen de roofzucht van kapitaalkr­achtige clubs wijzigde de FIFA het zogenaamde Artikel 19 in 2009, waarin - op een enkele uitzonderi­ng na - geen handel in spelers U-18 jaar mogelijk is.

Volgens Football Leaks onderzoekt de FIFA vooral de transfer van voormalig Vitesse- en Ajacied Bertrand Traoré, die ruim voor zijn achttiende verjaardag vanuit Burkina Faso van de Associatio­n Jeunes Espoirs of Bobo-Dioulasso (AJEB) naar Londen werd ‘gelokt’. Chelsea zou destijds zijn school hebben betaald en al in 2001 - toen Traoré pas 15 jaar was - zijn moeder en broer naar Engeland hebben laten verhuizen. Daarmee zouden de FIFA-regels zijn geschonden. Traoré, die in 2014 voor één seizoen werd gehuurd door Vitesse en een jaar later door Ajax, speelt inmiddels bij Olympique Lyon in de Franse Ligue 1. (AD.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname