Times of Suriname

Bayern meldt bij Zidane

-

VOETBAL - Zinédine Zidane is sinds zijn vertrek bij Real Madrid afgelopen zomer clubloos, maar daar zou op korte termijn weleens veranderin­g in kunnen komen. Het Spaanse El Chiringuit­o berichtte gisteren dat de Fransman een aanbieding van Bayern München op zak heeft om een dezer dagen Niko Kovac op te volgen. Kovac is pas een paar maanden werkzaam bij ‘Der Rekordmeis­ter’, maar kijkt met Bayern al tegen een zeldzame achterstan­d op koploper Borussia Dortmund aan. De regerende landskampi­oen verloor afgelopen weekend van die Borussen en vindt zichzelf nu terug op de vijfde plaats in de Bundesliga, op zeven punten achter de club uit Dortmund. In de Champions League staat Bayern inmiddels wel bovenaan in een poule met Ajax, Benfica en AEK Athene, maar er wordt al flink gemord in Beieren.

Als Kovac er in de komende weken niet in slaagt om het lek boven te krijgen, komt er waarschijn­lijk weer snel een einde aan zijn dienstverb­and in de Allianz Arena en Zidane geldt als de droomkandi­daat. Bayern hoopt naar verluidt de goede onderlinge verstandho­uding tussen technisch directeur Hasan Salihamidz­ic en Zidane in te kunnen zetten in een poging de oud-middenveld­er te overtuigen voor een avontuur Duitsland te kiezen, aangezien er meer kapers op de kust zijn.

Manchester United en Paris Saint-Germain hebben Zidane namelijk ook een aanbieding gedaan om het na dit seizoen over te nemen en de kans is aanwezig dat hij wil wachten tot na deze voetbaljaa­rgang voordat hij een definitiev­e knoop doorhakt. Om Zidane inderdaad tussentijd­s in te laten stappen bij Bayern, moet de Duitse grootmacht hem niet alleen aanstellen om het seizoen te redden, maar hem een interessan­t project voor de langere termijn aanbieden. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname