Times of Suriname

Löw houdt rekening met degradatie

-

VOETBAL - De Duitse bondscoach Joachim weet dat zijn ploeg handhaving op het hoogst niveau van de Nations League niet in eigen hand heeft.

Als Oranje vrijdag van Frankrijk wint, dalen de Duitsers af naar het tweede niveau. Bij een gelijkspel of een zege van de Fransen, kan Duitsland degradatie nog voorkomen als de ploeg zondag in Gelsenkirc­hen van Oranje wint.

“Maar als wij degraderen is dat niet het einde van de wereld. Dat zullen we moeten accepteren”, zei de 58-jarige trainer gisteren op een persconfer­entie. Zijn ploeg speelt donderdag in Leipzig een oefenwedst­rijd tegen Rusland. “We moeten ook niet te veel waarde hechten aan de Nations League”, vervolgde de bondscoach, die weet dat er bij het nieuwe landentoer­nooi tickets voor het EK 2020 zijn te verdienen. “Mochten we degraderen, dan verleggen we onze aandacht naar de kwalificat­iecyclus voor dat toernooi.”

Tegen de Russen ontbreken Julian Draxler en Marco Reus. Waar Draxler tegen Oranje in principe inzetbaar is, is dat voor Reus nog de vraag. De aanvoerder van Borussia Dortmund heeft een kneuzing in zijn enkel. De aanvaller traint in aanloop naar de interland individuee­l. Zo werkt hij vandaag een looptraini­ng af. “Daarna bekijken we het van dag tot dag”, zei Löw.

Manuel Neuer keept beide wedstrijde­n. De aanvalslin­ie van de Duitsers tegen Rusland ziet er hetzelfde uit als een maand geleden in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Frankrijk in de Nations League.

Löw houdt vertrouwen in Timo Werner, Leroy Sané en Serge Gnabry. “Die drie voorin hebben het goed gedaan. Het is de bedoeling daar aan vast te houden”, zei de bondscoach, die eerder in de Nations League in Amsterdam met 3-0 van Oranje verloor. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname