Times of Suriname

Consensus Ahold Delhaize moet omhoog

-

AMSTERDAM - De strategie die Ahold Delhaize naar buiten bracht voor de periode 20192022 zou moeten leiden tot een verhoging van de consensus voor het supermarkt­concern. Dat schrijft ING in een reactie bij de bekendmaki­ng van strategie ‘Leading Together’ door Ahold Delhaize op een beleggersd­ag in New York.

Een van de doelstelli­ngen is een jaarlijkse vrije kasstroom van 2 miljard euro. Volgens ING is dat aanzienlij­k hoger dan de huidige consensus van Bloomberg. Daarnaast liet Ahold Delhaize onder meer weten dat het zijn online omzet in 2021 wil verdubbele­n tot 7 miljard euro.

KBC Securities verklaarde dat de update van Ahold Delhaize consistent is met de sterke staat van dienst van de ondernemin­g. De doelstelli­ngen bieden volgens KBC een zeer helder en interessan­t raamwerk. Er is volgens de bank ruimte voor positieve verrassing­en omdat het bedrijf graag met conservati­eve prognoses komt. De Belgische bank gaat kijken hoe de doelstelli­ngen in de cijfers en waardering­en verwerkt moeten worden.

ING heeft een buy-advies voor Ahold Delhaize, met een koersdoel van 22 euro. Bij KBC is het advies buy, met een koersdoel van 24 euro. Het aandeel noteerde woensdag omstreeks 11.15 uur een min van 1,2 procent op 22,85 euro. Dinsdag ging de koers met 2,5 procent omhoog. ( De Telegraaf/ Foto: The Muse)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname