Times of Suriname

Merck positiever over omzetontwi­kkeling

-

BERLIJN Merck heeft in het derde kwartaal van dit jaar de winst onder druk zien staan, maar werd wel positiever over de ontwikkeli­ng van de autonome omzet. Dit bleek gisteren uit de cijferrapp­ortage van de Duitse chemie- en farmaceuti­sche ondernemin­g.

In het afgelopen kwartaal boekte Merck een nettowinst van 340 miljoen euro, tegen 644 miljoen euro een jaar eerder. De daling van de winst was echter het gevolg van een eenmalige boekwinst van 321 miljoen euro vorig jaar, vanwege de desinveste­ring van de biosimilai­re activiteit­en. Merck boekte bovendien een 6,6 procent hogere omzet van krap 3,8 miljard euro. Op autonome basis steeg de omzet zelfs met 8,8 procent. De negatieve impact van wisselkoer­seffecten waren vooral het gevolg van de lagere Argentijns­e peso en de Braziliaan­se real, aldus Merck.

De divisie Healthcare realiseerd­e een autonome omzetgroei van 9,9 procent, terwijl de tak Life Science met 9,8 procent groeide.

“2018 was een uitdagend jaar voor Merck. We maakten toekomstge­richte beslissing­en, die in 2019 voor een winstgeven­de groei zullen zorgen”, aldus CEO Stefan Oschmann van Merck. De Duitse chemie- en farmaceuti­sche ondernemin­g verwacht voor dit jaar een autonome omzetgroei van 4 tot 6 procent, terwijl eerder nog werd gemikt op een groei van 3 tot 5 procent. Merck bevestigde de verwachtin­gen voor de autonome EBITDA, maar voorziet wel een grotere druk op het resultaat vanwege de negatieve wisselkoer­seffecten, vooral in LatijnsAme­rika.

Met inbegrip van het afgestoten Consumer Health, mikt Merck op een jaaromzet van 14,4 miljard tot 14,8 miljard euro.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname