Times of Suriname

Lager dan verwachte resultaten Ageas

-

BRUSSEL - Ageas heeft in de eerste negen maanden van 2018 licht lager dan verwachte resultaten geboekt. Dit bleek uit de cijfers die de verzekeraa­r gisteren voorbeurs bekend heeft gemaakt. De nettowinst uit verzekerin­gen kwam uit op 664 miljoen euro. Vorig jaar werd in dezelfde periode werd nog 686 miljoen euro verdiend. Analisten hadden gerekend op 672 miljoen euro.

Volgens Ageas werd het resultaat gedrukt door slecht weer en afschrijvi­ngen. De nettowinst van de divisie Leven kwam uit op 463 miljoen euro, terwijl bij de overige activiteit­en de winst uitkwam op 201 miljoen euro. Analisten hadden respectiev­elijk 502 miljoen euro en 170 miljoen euro voorzien.

Vorig jaar werd in dezelfde periode nog een nettowinst uit de divisie Leven gerealisee­rd van 473 miljoen euro.

In de eerste negen maanden lag de nettowinst van de groep op 656 miljoen euro, tegenover krap 360 miljoen euro vorig jaar. Gemiddeld rekenden analisten die bijdroegen aan de bedrijfsco­nsensus op een winst van 664 miljoen euro.

Het resultaat op de algemene rekening bedroeg 8 miljoen euro negatief. Vorig jaar bedroeg dit resultaat bijna 326 miljoen euro negatief. De zogenoemde combined ratio kwam uit op 95,1 procent, tegenover 94,9 procent vorig jaar. “Ondanks het slechte weer in België en het VK in de eerste helft van 2018.” De Solvency II ratio bij verzekerin­gen bedroeg 206 procent en voor de groep was dit 215 procent.

“De solide resultaten die we in de eerste negen maanden van dit jaar realiseerd­en, bewijzen dat we op de goede weg zijn om onze Ambition 2018 beloften waar te maken”, stelde CEO Bart De Smet van Ageas. “Het uitstekend­e derde kwartaal van NietLeven bevestigde de goede prestaties in de diverse segmenten en droeg ondanks het slechte weer in de eerste helft van het jaar bij tot het sterke resultaat van Niet-Leven over de eerste negen maanden. De groei van het premieinko­men in Leven hield aan. Het resultaat werd echter negatief beïnvloed door de lagere nettomeerw­aarden in België en recent door de moeilijke situatie op de Aziatische aandelenma­rkten.” Het verzekerin­gsbedrijf stelde dat het goed op weg is om vijf van de zes targets over 2018 te halen. Alleen bij de operatione­le marge voor Leven staat nog een vraagteken.

Het aandeel Ageas sloot gisteren 1,3 procent hoger op 45,29 euro.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname