Times of Suriname

Ik wilde mijn lippen opvullen, maar kreeg babyolie ingespoten

-

Een uur nadat de 35-jarige vrouw de behandelin­g had laten uitvoeren, voelde het aan alsof haar lippen in brand stonden. Ze verdubbeld­en in omvang en zagen eruit “als een rauw stuk vlees”. Om dan nog van de blaren te zwijgen...

Er zat niets anders op dan de lipfillers weer te laten verwijdere­n. De dokter - een profession­ele deze keer - schrok zich een hoedje: volgens hem was er in de vloeistof ook... babyolie gebruikt. “Mijn lippen zwollen op en zagen er bont en blauw uit, alsof ik net gebokst had. En zo heb ik er drie weken lang bijgelopen.” Miles had nochtans vrij lovende recensies gelezen. Ze dacht in een soort kliniek terecht te komen, maar uiteindeli­jk bleek het gewoon een privéwonin­g. “De behandelin­gen vonden plaats in haar huiskamer of op een stoel in de keuken. Er liepen katten en honden rond, qua hygiëne was het dus ook een dikke flop. Met een washandje veegde ze mijn lippen en gezicht schoon, niets steriels dus.”

Ook de voorbereid­ing liet te wensen over. “Ze haalde die vloeistof uit de spuit en mengde die met een olieachtig­e substantie. Achteraf heb ik te horen gekregen dat dat absoluut niet mag, die fillers zijn meteen klaar voor gebruik.” “Toen ik haar belde met al mijn klachten probeerde ze de schuld nog in mijn schoenen te schuiven. Ik dronk zogezegd niet genoeg water en ik zou mijn lippen meer moeten masseren om ze in de juiste vorm te krijgen. Ik was naief, ik had haar nooit mogen vertrouwen. Ik had op mijn instinct moeten voortgaan toen ik haar huis zag, nu heb ik mijn les op de harde manier moeten leren.”

Maar stoppen met plastische chirurgie na deze fikse tegenvalle­r? Ze denkt er nog niet aan. Sinds 2009 heeft Miles al meer dan 170.000 euro uitgegeven om zo veel mogelijk op Barbie te lijken. “Ik heb neusoperat­ies, facelifts en borstvergr­otingen laten uitvoeren. Mijn tanden liet ik bleken en ik gebruik ook nieuwe lipfillers en botox. Ik overwoog nog om een rib te laten wegnemen, maar op dit moment ben ik blij met mijn gewichtsve­rlies. Dat staat dus voorlopig ‘on hold’. Vroeger was ik veel dikker. Ik zag de vorm van mijn gezicht niet graag en ik had bijna geen borsten. Het doet nog altijd pijn om foto’s uit die tijd te zien, nu houd ik van mijn fake look. Mijn goede raad? Ga voor lipfillers, maar controleer goed op voorhand of de uitvoerder van dienst te vertrouwen is.”

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname