Times of Suriname

Unicef gaat landelijk voor interactie met jongeren

-

PARAMARIBO - Het United Nations Children’s Fund (Unicef) in Suriname is momenteel bezig met het opzetten van een aantal projecten, die te maken hebben met kinderen en jongeren. Woensdag vond er op het hoofdkanto­or van de organisati­e een presentati­e plaats van de projecten die te maken hebben met de beschermin­g van de rechten van het kind en het ontwikkele­n van sociale vaardighed­en. De projecten worden in samenwerki­ng met het Ministerie van Justitie en Politie en het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (OWC) uitgevoerd.

Volgens Sylvie Fouet, vertegenwo­ordiger van Unicef in Suriname, is het heel belangrijk dat kinderen zich vrij en veilig voelen in hun eigen omgeving. Daarom is de organisati­e bezig met projecten speciaal voor kinderen. De vertegenwo­ordiger zegt dat het probleem van drop-outs een heel zorgwekken­d onderwerp is, dat extra aandacht vereist. Ten opzichte van LatijnsAme­rikaanse landen, waar 50 procent van de jongeren niet naar school gaat, is het probleem in Suriname nog niet zo angstaanja­gend. Wel is het van belang dat dit probleem nu wordt aangepakt. Daarnaast moeten ook de zogenaamde strafmaatr­egelen op de scholen aangepakt worden. Volgens Fouet moet het fonds samen met OWC alternatie­ve manieren bekijken voor het toepassen van straffen bij leerlingen die wangedrag vertonen. In het kader van de Internatio­nale Dag van het Kind zal het Let kids take over-project worden gepresente­erd in De Nationale Assemblee. Daar zullen kinderen hun eigen mening geven over verschille­nde onderwerpe­n in hun omgeving. Volgens Fouet is het project een kans voor kinderen om hun stem te laten horen.

Verder is het Unicef van plan om een landelijk onderzoek uit te voeren waarbij medewerker­s naar verschille­nde volksbuurt­en zullen gaan om met de bewoners te praten. Fouet zegt dat het fonds zo precies te weten zal komen met welke problemen gezinnen te kampen hebben. Vooral voor kinderen, die zich onder moeilijke huiselijke omstandigh­eden bevinden, is het van belang te weten dat er een instantie is waar zij voor hulp terecht kunnen. Daarnaast is het Unicef ook van plan om elk kwartaal een speciale bijeenkoms­t te organisere­n met de verschille­nde mediahuize­n in Suriname. Op deze manier kunnen ideeën onderling uitgewisse­ld worden voor het verspreide­n van nieuws. Fouet geeft aan dat de media belangrijk zijn voor het verspreide­n van nieuws onder kinderen en jongeren.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname