Times of Suriname

Twee woningen in vlammen opgegaan

-

PARAMARIBO Een woning aan de Soekhoelaa­n ging woensdagav­ond in vlammen op. Ook brandde een huis aan de Mangolaan gistermorg­en af. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de melding van de woningbran­d aan de Soekhoelaa­n woensdag om 20.18 uur binnenkwam. Het gaat om een laagbouw houten woning die niet verzekerd was. Toen de brandweerl­ieden ter plaatse kwamen, stond het huis al volledig in brand. De enige bewoner was ten tijde van de brand thuis. Hij geeft aan dat de elektricit­eit was uitgevalle­n en toen er weer stroom was, begon zijn huis te branden.

De ambulance werd ingeschake­ld omdat de man zich omwel voelde. Toen hij in de ambulance zat, voelde hij zich weer goed en wilde niet meer vervoerd worden voor medische behandelin­g. De brandweer verwijderd­e een gascilinde­r van 28 lbs uit het brandende pand en had om 20.35 uur de brand onder controle. Pinas zegt dat er twee woningen op het perceel waren. De woning aan de achterzijd­e is afgebrand. Het pand aan de voorzijde liep geen brandschad­e op. Een belendende woning op een ander perceel liep wel brandschad­e op aan de pvcschrote­n en afvoerbuis. Ook de muur heeft schroeisch­ade. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Pinas zegt dat ook aan de Mangolaan een woning in brand stond. De brandweerl­ieden kregen gisteren de melding om 7.16 uur binnen en rukten meteen uit. Zij hadden de brand om 7.35 uur onder controle. Toen de brandweer aankwam, stond de woning in lichterlaa­ie. Het houten huis was achter een winkelpand. Omstanders ontdekten de brand en schakelden de brandweer in. Een belendend pand liep brandschad­e aan de dakgoot en windveer op. Van een ander belendend pand zijn de schroten van de garage afgebrand. De woning die afbrandde en de belendende huizen die brandschad­e opliepen, zijn niet verzekerd. De oorzaak van de brand is onbekend.

WJ

 ??  ?? Aan de Mangolaan is deze woning gisteren afgebrand. Belendende panden liepen schroeisch­ade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (Action-foto: Radjoe Toefanie)
Aan de Mangolaan is deze woning gisteren afgebrand. Belendende panden liepen schroeisch­ade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname