Times of Suriname

Huiseigena­ar woest op Dembélé

-

VOETBAL - De eigenaar van het huis dat Ousmane Dembélé in Dortmund huurde, eist een schadeverg­oeding van de aanvaller. Volgens BILD heeft de aanvaller het huis met ‘aanzienlij­ke schade’ achtergela­ten, toen hij in augustus 2017 overstapte van Borussia Dortmund naar Barcelona. De schade van de ‘troep’ die Dembélé aanrichtte, wordt geraamd op 20.752,76 euro.

De huiseigena­ar, Gerd Weissenber­g, is naar de rechter gestapt en eist dat bedrag van Dembélé, plus rente. “Er lag overal rotzooi”, vertelt de 71-jarige Weissenber­g. “Er was verrot voedsel in de koelkast en in de kastjes, er lagen veel plastic tassen op de grond, er lag een stapel onbetaalde rekeningen bij de voordeur.”

Dembélé liet de huiseigena­ar niet weten dat hij zou verhuizen en gaf de sleutels niet terug, waardoor alle sloten vervangen moesten worden. Volgens BILD, dat enkele foto’s publiceert van het desbetreff­ende huis, kent de rechtbank in Duitsland het huidige adres van Dembélé niet en kunnen er dus geen documenten naar hem worden verstuurd betreffend­e de rechtszaak.

Dembélé was al het gesprek van de dag in Spanje. De buitenspel­er was zonder opgaaf van reden afwezig bij de training afgelopen week en was bij het duel met Real Betis (3-4 verlies) naar verluidt slechts vijf minuten voor aanvang van de partij, terwijl ook reservespe­lers ruim op tijd aanwezig moeten zijn. Volgens Mundo Deportivo heeft de zaakwaarne­mer van Dembélé contact gezocht met de clubleidin­g om de situatie te bespreken.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname